REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tinerii din Constanţa, consultaţi despre oportunităţile şi nevoile pentru a deveni oameni mari!

Tinerii din Constanţa, consultaţi despre oportunităţile şi nevoile pentru a deveni oameni mari!

Replica API 13 februarie 2018 | 00:00 435

Forumul Tinerilor din România, alături de Uniunea Studenților din România, continuă să se implice în reprezentara tinerilor și să îi consulte în vederea realizării raportului de țară cu privire la problemele întâmpinate de aceștia. Se lansează astfel proiectul național ”Raise YOUth Voice!” ce constă în organziarea unor consultări în peste jumătate din județe țării, precum și în mediul on-line, în baza unui chestionar (https://www.123formbuilder.com/form-3331957/).

Astfel, în municipiul Constanța va fi organizată prima consultare din acest an ce vizează oportunitățile și nevoile tinerilor din mediul rural și urban, urmând să fie abordate teme despre educație, rezultatele acesteia și piața muncii, media și fake news-urile, dezvoltarea durabilă, discriminarea și chiar despre drepturile omului. Evenimentul are loc luni, 19 februarie, în Sala SMART a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, începând cu ora 14:00 la care vor participa reprezentanți din cadrul autorităților publice locale, precum și din cadrul altor instituții din județ. Intrarea este liberă !

Chestionar a fost conceput în cadrul celui de-al VI-lea ciclu de Dialog Structurat cu TINErii, ce se desfășoară între 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2018, pe perioada trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Estonia, Bulgaria și Austria.

Dialogul Structurat cu TINErii reprezintă instrumentul folosit la nivelul Uniunii Europene pentru luarea în considerare a opiniei tinerilor la momentul realizării politicilor care au impact asupra tinerilor.

Având în vedere că în 2018 se încheie cadrul reînnoit pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului (2010 – 2018), prioritatea generală a acestui ciclu de lucru (1 iulie 2017 – 31 decembrie 2018) are ca întrebare centrală „Tinerii în Europa: ce urmează?”, axându-se pe evaluarea, revizuirea și reînnoirea Dialogului Structurat, în vederea îmbunătățirii și promovării acestuia.

Peste 400 de tineri din jumătate din județele tării, vor fi consultați până pe 20 februarie a.c. prin metoda „Cafenea Publică” unde vor participa tineri și autorități publice locale, cât și peste 500 de tineri vor fi chestionați în ceea ce privește nevoile din mediul rural, nevoile tinerilor du dizabilități, locurile de muncă, mediul de învățare, oportunități de petrecere a timpului ș.a. .

Proiectul Național este organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, sprijiniți de Comisia Uniunii Europene și Ministerul Tineretului și Sportului. Forumul Tinerilor are o echipă de peste 100 de tineri ce fac parte din Rețeaua Națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, constituită pentru prima data în Europa și finanțată de către Programul ERASMUS+ al Uniunii Europene. Cele două structure naționale, care organizează acest eveniment, fac parte din Grupul Național de Lucru privind Dialogul Structurat cu TINErii, aflat în coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218