REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tinerii europeni din proiectul „Job Hunters”, în vizită la Primăria Constanța

Tinerii europeni din proiectul „Job Hunters”, în vizită la Primăria Constanța

Replica API 26 martie 2019 | 00:20 387

Curioși să descopere mai multe lucruri despre orașul Constanța, dar și despre relația administrației locale cu tinerii, cei 35 de cursanți implicați în proiectul „Job Hunters”, finanțat prin programul Erasmus+, au făcut cunoștință cu viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, gazda lor în incursiunea prin provocările și demersurile administrației publice locale.

În primul rând, fiind vorba despre un proiect ce are ca tematică antreprenoriatul social și descoperirea abilităților socio-profesionale care să-i ajute în viitor pe tineri să-și găsească mai ușor un loc de muncă sau să-și pună pe picioare propria afacere, ambele părți au împărtășit situația și problemele tinerilor din țările lor când vine vorba de găsirea unui loc de muncă, de șomaj și de oportunitățile pe piața muncii. Tinerii europeni au aflat că municipalitatea se preocupă constant de soarta și viitorul tinerilor constănțeni și îi încurajează pe aceștia să se dezvolte și să performeze în țara lor. Un exemplu în acest sens vine chiar din interiorul administrației locale, unde în ultimul an, s-au făcut foarte multe angajări din rândul tinerilor. Oportunități de viitor pentru tineri vin și din Portul Constanța, le-a transmis viceprimarul Costin Răsăuțenu invitaților, port ce se află într-o continuă dezvoltare. În plus, municipalitatea este permanent deschisă către colaborări și sprijin în derularea proiectelor internaționale ce au ca subiect dezvoltarea tinerilor, a precizat edilul.

Alte subiecte dezbătute în cadrul vizitei de lucru au fost legate de istoria orașului Constanța, de clădirile vechi din zona peninsulară, de evenimentele dedicate tinerilor, organizate pe plajă cum ar fi Neversea, Sunwaves, dar și despre evoluția carierei tânărului viceprimar de la malul mării.

“Nu este suficient să fiți curajoși în a spune ce gândiți. Trebuie să vă implicați serios în viața politică a comunității și să rămânenți perseverenți în ideea de a îndrepta ceea ce considerați că este strâmb”, le-a transmis tinerilor europeni viceprimarul Costin Răsăuțeanu.

Iar mesajul a fost îmbrățișat de cei 35 de cursanți care au oferit o lecție de respect și prețuire pentru natură. Hotărâți, înarmați cu saci de gunoi și mănuși de unică folosință, tinerii au format cinci echipe și au ecologizat zona din apropierea plajei Modern. În numai 20 de minute, aceștia au reușit să strângă aproape 15 saci încărcați cu peturi, hârtii, pungi de plastic, doze de bere și multe alte deșeuri care sufocă natura. Prin gestul lor, tinerii au ținut să transmită și un mesaj: “Lumea este schimbată de Erasmus+ Job Hunters”. În același timp, cursanții au dat startul mai devreme celei de-a șasea ediții a campaniei “Curățăm Constanța noastră”, ce va începe în luna aprilie, campanie inițiată de Primăria Constanța.

“În primul rând aș dori să-i mulțumesc viceprimarului Costin Răsăuțeanu pentru deschiderea de care a dat dovadă de fiecare dată când am solicitat o vizită de lucru la Primăria Constanța. Suntem la a 3-a vizită cu un grup de tineri sosiți prin programul Erasmus+ și plecăm cu multe informații interesante, dar și sfaturi pe care tinerii le-au apreciat”, a declarat Daniela Enescu, președinte Asociația Youth Vision Constanța.

Cei 35 de tineri din șase țări europene (Estonia, Italia, Spania, Ungaria, Macedonia și Polonia) vor încheia experiența Erasmus+ la Constanța, pe 28 martie. În această perioadă (20-28 martie), ei vor interacționa cu persoane din medii diverse, vor participa la activități și seminarii de dezvoltare socio-profesională și vor dobândi abilități care să-i plaseze mai ușor pe piața muncii sau antreprenoriatului. Proiectul “Job Hunters” se desfășoară în parteneriat cu Asociația Youth Vision Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc, etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369