REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tinerii social democrați au cinstit memoria eroilor constănțeni pieriți în Revoluția din 1989

Tinerii social democrați au cinstit memoria eroilor constănțeni pieriți în Revoluția din 1989

Replica API 24 decembrie 2018 | 22:15 394

Cinste și onoare eroilor Revoluției care au luptat pentru libertatea generațiilor viitoare!

“Nu există fericire fără libertate, nici libertate fără curaj”, spunea Pericles. Pentru libertate și unitate și-au dat viața mii de români, din toată țara, în timpul Revoluției din decembrie 1989. Organizația de Tineret Social Democrat municipiul Constanța păstrează vie memoria celor 36 de eroi constănțeni care s-au dovedit a fi cei mai curjoși apărători ai democrației și care au plătit cu propria viață dorința de libertate de după 1989.

Organizația TSD Municipiul Constanța a participat la ceremoniile militare și religioase dedicate memoriei eroilor căzuți în timpul Revoluției din decembrie 1989. Tinerii au depus coroane de flori la troița de pe platoul Casei de Cultură Constanța și nu i-au uitat nici pe cei care și-au vărsat sângele pentru idealul libertății și care sunt îngropați în Cimitirul Central. Alături de tinerii social democrați, la ceremonii au participat și oficialitățile administrației locale, precum și reprezentanții instituțiilor de cultură. Fără revoluționarii care și-au jertfit viața, România nu ar mai fi fost astăzi un stat liber, unitar, independent, parte din cele mai importante organisme europene și mondiale.

„În urmă cu 29 de ani s-a înfăptuit un act de un curaj extraordinar. Oamenii care au avut cuţitul la os au ieşit şi au proclamat libertatea cu preţul vieţii lor și de aceea, nu avem voie să-i uităm pe acești eroi. Cei puţini au învins, cei puţini ne-au redat nouă libertatea şi mândria naţională de a fi români”, a declarat Robert Pitiu, secretar executiv TSD Municipiul Constanța.

“Noi, TSD Municipiul Constanța ne gândim constant la schimbarea majoră care s-a produs în 1989, schimbare care a cuprins nu doar România, ci întreaga Europă de Est. Să nu uităm că dorința de democrație, libertate și de demnitate a celor răpuși în 1989, ne permite să gândim liber astăzi. Este un moment în care trebuie să cinstim memoria celor care nu mai sunt printre noi, loialitatea, eroismul și jertfa de care au dat dovadă față de neamul românesc”, a declarat Daniela Enescu, vicepreședinte TSD Municipiul Constanța.

“Revoluţia din 1989 a fost punctul de plecare al renaşterii unei întregi naţiuni, care a reuşit să îşi impună prin vărsare de sânge aspiraţiile pentru libertate şi democraţie. Nu există mod mai onorabil de a cinsti sacrificiul celor care au murit în 1989 decât acesta: asumarea şi apărarea libertăţii şi democraţiei, în fiecare zi, în fiecare ceas”, a declarat Ciprian Păun, vicepreședinte TSD Municipiul Constanța.

Istoria s-a scris în urmă cu 29 de ani, în ziua de 22 decembrie. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă ca să dărâme regimul comunist și au trăit pe viu fuga soților Ceaușescu. 1.142 de suflete au pierit pe strazi în decembrie 1989. Peste 3.000 de oameni au fost răniți, iar alți 760 au fost închiși pe nedrept. O parte din numele celor care au fost răpuși de gloanțe stau scrise pe zidul amintirii din Piața Revoluției din București. Glorie acestor eroi!

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pizdele pesediste i-au supt pe pulangii? IN a doua poza, pizda are niste picioare atat de subtiri...are nevoie urgenta de furt din averea obsteasca, sa se intremeze.
0
1
tineretul tesede a venit sa faca figuratie,ce revolutie a mai fost si in c-ta,oras martir,tiganii din centru au vandalizat casa patrata,tiganii din piata grivitei au ciordelit militia municipala dupa care niste neaveniti si necalificati s-au impuscat pe colo pe colo pe la gara,fumigene cu miros de kkt
3
0
Cu sau fara Iliescu romanul tot tradator.puturos ,lingau si ciorditor ramane.
2
0
MUIE PSD MUIE PSD
4
1
Lipsa coerentei in idei si furaciunile pesedistilor vechi aduc injurii asupra celor tineri. Tinerii pesedisti ar trebui sa ne arate ca gandesc altfel decat coruptii pesedisti mai in varsta. Pacat de ideologie.
3
0
Eroii vostri sunt la cinitirul ostasului sovietic! Scursurilor umane, invatati de mici sa furati si sa tradati Romania!
5
1
Ce revolutie a Constanta? Am fost aici, stiu cum s a derulat. Totul a fost in Tim8soara, Bucuresti si au iesit oameni si in alte orase. Pe aici strazile pustii. Am iesit intr una din zile, lumea era pe totuare, un tembel a aruncat cu piayra in geamul librariei de pe colt intre tois si stefan cel mare dar cativa oameni l.au gonit. Dupa 29 ani nu mai e nicio librarie in constanta. Asta a fost revolutia aici. Asa, ca la gura portului.
5
1
Astia de la Replica sunt capabili sa publice orice basina trasa de PSD,TSD si apoi scriu in ziar despre aroma deosebita a emanatiei. Niste pupincuristi de mana intai.
10
2
eu stiu de lovitura de stat,,,eroi de unde,,nu-s ,,
5
3
Condoleante familiilor dar ati fost condusi de o ciocolata si de niste iluziii voii ati distrus tara asta ! Sa va fie tarana usoara !
7
1
Copii de activisti pcr, descendenti de securisti si cipani pripasiti, toti dornici de parvenitism. D-aia nu mai pot ei de mortii revolutiei. Rusine!!!!!
14
1
Babuinul viceprima a fost pierdut pe drum, sau el doarme si voi slugile il lingeti in cur. Cu asemenea sef, un Babu hot si nemernic, cu Tasu la Alde si el in psd, isi asigura afacerile bine bine.
10
1
Lingaii de azi, parlamentarii de maine.
14
2
Nu va e rusine ma zdrentelor sa va afisati in public cu asa ceva!? Pai ba cine a inceput acum 29 de ani revolutia? Nu cumva zdreanta de Iliescu??? Rusine baaaa!!!!!! Rusine!!!!!!
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614