REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ţinut ca pe ace de MRU, Culeţu nu aderă, încă, la PNL

Ţinut ca pe ace de MRU, Culeţu nu aderă, încă, la PNL

Replica API 10 iulie 2014 | 00:00 198

Bănuielile potrivit cărora preşedintele FC Constanţa, Dănuţ Culeţu, ar intenţiona să treacă la PNL, se confirmă, numai că mutarea se amână. Culeţu, fost membru al PNL s-ar întoarce la prima dragoste să bată palma cu preşedintele pe judeţ al PNL, Gheorghe Dragomir. PNL şi FC s-au întreţinut în negocieri atât la nivel central, cât şi la nivel local, fostul prefect aşteaptă decizia finală de la centru, iar întoarcerea în PNL se lasă aşteptată, deşi Dragomir preciza în urmă cu două săptămâni, pentru "Replica" de Constanţa, că mutarea lui Culeţu este "o chestiune de câteva zile".

"Răbdare! Cea mai mare calitate a unui om este răbdarea! Mai ales, în politică. Când o fi gata, atunci încep să spun (râde). Uite, că n-am plecat la liberali!", a precizat Culeţu, pentru "Replica", deputatul fiind aşteptat cu braţele deschise de toată floarea cea vestită a liberalilor constănţeni. Filialele FC sunt ţinute în şah de preşedintele partidului, Mihai Răzvan Ungureanu, care negociază şi renegociază şi dezbate şi descoase şi întoarce variantele pe toate părţile. Dacă liberalii susţin că Ungureanu le-a dat de înţeles că ar dori să fuzioneze cu PNL, situaţia se prezintă complet altfel în aceste zile. Ungureanu se află în negoceri cu PDL, iar FC ar urma să se topească în partidul lui Vasile Blaga.

Ce îl reţine pe Ungureanu să ia o decizie? Este uşor de ghicit şi o confirmă liderul pe municipiu al PNL Constanţa, Victor Manea: "Ştiu că nu s-a început nici o negociere cu Forţa Civică. Sperăm să vină alături în mişcarea aceasta pe care o facem. Pe local, pot să vină nişte persoane, dar nu înseamnă că e fuziune. Fuziunea înseamnă când partidul cu care fuzionează nu mai există. Au fost nişte discuţii preliminare, când era Crin Antonescu preşedinte, dar, mai mult, nu ştiu alţi paşi făcuţi în această direcţie. Eu sper ca şi dumnealor să vină la această regrupare a forţelor".

"Aşteaptă decizia la nivel naţional, aşteaptă acel moment. S-ar putea să ne fi întâlnit (cu Culeţu - n.r.), cred că în ziua când a fost sesiunea extraordinară, ultima dată, a rămas stabilit: ceea ce vor face la nivel naţional, ne vom conforma. Noi ne-am arătat bunele intenţii. Nu ştiu cum se va decide, dar oricum va fi, tot într-un singur partid vor veni, e acelaşi lucru. Ştiu că a avut loc o discuţie între domnul Iohannis şi domnul Ungureanu. Mai departe, rămâne de văzut. Concret, ar urma să aibă loc evenimentul, altceva nimic altceva, nu sunt mai multe nuanţe, variante, e una singură. Probabil că la domnul Ungureanu e vorba de calendar, e singurul motiv, nu cred că îl reţine nimic. Şi-a exprimat bucuria de a reveni în "casa părintească", la Congresul nostru, nu am auzit altceva în contradictoriu, bănuiesc că e vorba doar de timp, de calendar", a declarat, la rândul său, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367