REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ŢINUTĂ ÎN SCLAVIE DE UN CONSTĂNŢEAN, BĂTUTĂ ŞI VIOLATĂ: O AMENINŢA CĂ-I OMOARĂ COPIII!

ŢINUTĂ ÎN SCLAVIE DE UN CONSTĂNŢEAN, BĂTUTĂ ŞI VIOLATĂ: O AMENINŢA CĂ-I OMOARĂ COPIII!

Replica API 18 iulie 2018 | 00:00 383

Pusă să se prostitueze în Marea Britanie

Pusă să se prostitueze în Marea Britanie

Robert Petre, din Palazu Mare, a fost condamnat, în 2011, la 5 ani de închisoare după ce a exploatat sexual o tânără, pe care, potrivit anchetei de la acea vreme, o cumpărase de la alți proxeneți. În 2015 a fost eliberat condiționat și, din câte se pare, s-a reapucat de ”treabă”. În Anglia de data aceasta, autoritățile emițând un mandat european de arestare pe numele lui. El este acuzat că a obligat o femeie să se prostitueze, dar i-a aplicat periodic bătăi și a violat-o, amenințând-o că dacă va spune ceva, îi va omorî copiii, pe care îi are în România.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a solicitat punerea în executare a mandatului european de arestare emis față de numitul Robert Petre la data de 26.01.2018 de Tribunalul din Leamington Spa – Marea Britanie (District Judge sitting at Leamington Spa Magistrates Court ), precum și luarea măsuri arestării în vederea executării mandatului european de arestare. Magistrații au admis propunearea pe 2 iulie anul curent. Bărbatul a fost de acord să fie predat autorităților de acolo.

Menționăm că Robert Petre a fost arestat în data de 14.04.2017 de autoritățile din Marea Britanie, după care a fost eliberat pe cauțiune, punându-i-se în vedere că are obligația ca în data de 13.05.2017 să se prezinte la secția de Poliție, dar acesta a plecat în România. S-a reținut în sarcina persoanei solicitate că, în luna februarie 2017, a constrâns o femeie, M.H., să se deplasaze din România în localitatea Leamington - Marea Britanie, fiind forțată să practice prostituția și să îi predea câștigurile obținute acestuia. Victima a fost cazată într-un apartament, fiind violată și bătută în mai multe rânduri.

De asemenea, a fost obligată ca la un interval de 3-4 zile să se prostitueze, obținând diverse sume de bani, pe care îi preda lui Robert Petre. Permanent a fost amenințată că i se vor ucide copii, ce se află în România, dacă spune ceva. Însă, interesant este că individul nu este la prima abatere. Pe 4 martie 2011 a fost trimis în judecată la Tribunalul Constanța, pentru trafic de persoane, alături de mai multe persoane, între care și Petre Ipate, dar și Badea Ion.

Potrivit anchetatorilor, Ion Badea ar fi răpit o tânără în acea perioadă, a bătut-o și obligat-o să se prostitueze. Apoi a tot fost vândută, fiind cumpărată, în cele din urmă, de Robert Petre și Petre Ipate, cu 700 de euro. Pe 15.09.2011, Robert Petre a fost condamnat la 5 ani de închisoare, decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel Constanța. Pe 5.06.2015, magistrații Judecătoriei Medgidia i-au admis cererea de eliberare condiționată. "admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Jud. Constanţa.

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului", potrivit minutei judecătorești. Și a plecat în Marea Britanie, acolo unde a continuat să țină în sclavie o tânără. Acum, riscă poate și închisoae pe viață, potrivit rolii.ro: "cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol prev. de art. 1 din Legea infracțiunilor sexuale din 2003; atac asupra unei persoane cu vătămare corporală prev. de art. 47 din Legea privind infracțiunile contra persoanei din 1861 (cel puțin 5 rânduri); planificarea sau facilitarea călătoriei pentru o altă persoană în vederea exploatării ei prev. de art. 2 din Legea din 2015 (sclavie modernă) și exploatarea sexuală pentru obținerea de câștiguri prev. de art. 53 SOA 2003, pedeapsă maximă prevăzută de lege fiind închisoare pe viață".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bagat la puscarie si violat in cur cum a violato si el pe ea
12
0
Perfect,inchisoarea pe viata este blanda, dar tot e ceva.Crima,sclavia,tortura,slutirea oamenilor si a animalelor cu intentie,sunt fapte ce ar trebui sa aduca eliminarea pe viata din societate a acelor fapturi. In general faptele cu violenta ar trebui sa aiba un regim de asprime maximal in ce priveste masurile punitive,combative.
21
0
cate femei sunt duse in Angliala pufuri iar ei stau si asteapta acasa banii sa-i numere.Sunt proaste ca le amagesc promitanu-le ca le iau de neveste iar dupa ce ajung mari patroni pe banii din prostitutie le iau la bataie .
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218