REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

TIR-urile vor tranzita Canalul Dunăre Marea Neagră cu gabara

TIR-urile vor tranzita Canalul Dunăre Marea Neagră cu gabara

Replica API 4 octombrie 2013 | 00:00 88

De pe 7 octombrie, pe Podul Agigea vor putea circula autocarele cu elevi şi navetişti

De pe 7 octombrie, pe Podul Agigea vor putea circula autocarele cu elevi şi navetişti

A fost găsită o soluţie pentru maşinile de peste 3,5 tone, în contextul în care circulaţia pentru aceste autovehicule a fost interzisă pe Podul Agigea, începând cu 1 octombrie şi până în 2014. Administraţia Canalelor Navigabile a încheiat un acord cu compania NAVROM Galaţi, care va pune la dispoziţie o gabară ce va face posibilă tranzitarea tonajului peste canal.

Soluţia nu va fi, însă, pusă în aplicare imediat, asta pentru că sunt necesare câteva modificări în pupa gabarei. "În cursul zilei de ieri (n.red. - miercuri) s-a luat o hotărâre, în sensul că se va aduce o gabară care va face posibilă trecerea tonajului de peste 3,5 tone pe canalul Dunăre Marea Neagră, de la breteaua podului din Tuzla, zona Selgros şi se va trece până la breteaua podului, spre Mangalia. Gabara a fost pusă la dispoziţie de compania NAVROM Galaţi. Am făcut o cerere către Autoritatea Navală Română şi aşteptăm să ne-o aprobe pentru că trebuie să se facă unele modificări în pupa gabarei ca să nu fim nevoiţi să modificăm structura malului Canalului Dunăre Marea Neagră. Sperăm să se realizeze în scurt timp această modificare şi să o putem pune la dispoziţia transportatorilor", a declarat Daniel Georgescu, directorul Administraţia Canalelor Navigabile, precizând că modificările ar putea dura aproximativ 4 - 5 zile. Gabara poate transporta maxim 12 TIR-uri, iar toată operaţiunea de încărcare, voiaj, descărcare a TIR-urilor trebuie să nu depăşească 25 de minute. "Capacitatea gabarei este de 12 TIR-uri. Voiajul durează 25 de minute. În acest interval se încarcă TIR-urile, traversează canalul şi le descarcă", a mai specificat şeful ACN. Georgescu a mai precizat faptul că încă nu se cunoaşte taxa pe care transportatorii o vor plăti şi că aceasta depinde de numărul transportatorilor. "Pentru că este o soluţie extremă, cei de la NAVROM ne-au spus că-şi vor pune la dispoziţie echipamentele şi vor avea nevoie să-şi acopere cheltuielile la combustibil şi echipamente. Nu pot spune o sumă, pentru că nici ei nu s-au exprimat. Au spus că vor să ajute, nu să aibă beneficii. Până se va finaliza podul de dinspre Port, se va merge pe această soluţie", a conchis Georgescu.

Hotărâre CJC: autocarele care depăşesc 3,5 tone, dar transportă elevi şi navetişti, au voie să treacă podul

Facem precizarea că, în cursul zilei de joi, consilierii judeţeni, reuniţi în şedinţă, au adoptat o hotărâre privind transportul elevilor şi navetiştilor pe Podul Agigea, după ce, în ultimele zile, aceştia au traversat porţiunea fie pe jos, fie au fost plimbaţi dintr-un autocar în altul. Astfel, Consiliul Judeţean Constanţa a adoptat, ieri, şi proiectul de hotărâre prin care maşinile de transport de călători şi de elevi de peste 3,5 tone vor putea circula pe Podul Agigea. Hotărârea CJC stabileşte capacitatea permisă pentru traversarea podului de la Agigea, pentru că, potrivit preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, "au fost oprite maşini cu copii, microbuze care nu depăşeau 100 de kilograme şi n-au fost oprite cele de peste 3,5 tone. Nu este normal aşa ceva". Hotărârea ar urma să fie pusă în practică din data de 7 octombrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367