REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TNL: „Nimeni nu este mai presus de țară și de legile sale”

TNL: „Nimeni nu este mai presus de țară și de legile sale”

Replica API 25 ianuarie 2018 | 22:42 517

Tineretul Național Liberal: „La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, România s-a îndepărtat de la principiile și idealurile fondatorilor. Transmitem coaliției majoritare că nimeni nu este mai presus de țară și de legile sale”.

La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tineretul Național Liberal a adoptat o rezoluție care atrage atenția asupra faptului că România s-a îndepărtat de la principiile și idealurile fondatorilor săi, iar conducerea țării este mai degrabă preocupată de propria soartă, nu de viitorul României. Pe cale de consecință, TNL a anunțat că se va opune, prin toate mijloacele, tendințelor autoritariste, tentativelor de limitare a drepturilor și libertăților cetățenești și oricăror demersuri de folosire a instituțiilor statului pentru evitarea aplicării legii în cazuri particulare.

Puteți găsi mai jos textul integral al rezoluției „Mica Unire, un pas mare în drumul unei națiuni”:

„În contextul împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tineretul Național Liberal invită toți cetățenii români și toate autoritățile publice la un exercițiu de rememorare și reflecție. Recursul la istorie reprezintă un bun prilej pentru a înțelege mersul general al statului și al societății, de a găsi resorturile potrivite pentru îndreptarea nedreptăților prezente și, nu în ultimul rând, pentru a distinge între bine și rău. Este credința noastră că putem depăși incertitudinea, greutățile și divizarea dacă folosim drept busolă propria noastră istorie și continuitate.

În 1859, Alexandru Ioan Cuza și-a autoimpus să respecte Constituția, să modernizeze țara și societatea, și să exercite autoritatea de stat cu respect față de unitatea și patriotismul românilor. Promisiunea sa față de cetățeni a fost ca devotamentul față de patrie, libertățile publice, respectarea legilor pentru toți și în toate, pacea, dreptatea și adevărul să fie virtuțile pe baza cărora noile organe de conducere să-și formuleze politicile, să-și fundamenteze deciziile și să fructifice, în beneficiul tuturor, oportunitățile oferite de noua epocă în care românii și România pășiseră.

Astăzi, România pare că s-a îndepărtat de la principiile și idealurile fondatorilor săi. Conducerea politică a statului este preocupată de propria-i soartă, și nu de soarta țării. Coaliția majoritară este preocupată de subordonarea integrală a instituțiilor statului, și nu de modernizarea și deschiderea lor către cetățeni. Funcția publică executivă nu mai este exercitată cu onoare și sârguință, ci a devenit un refugiu al celor ce servesc intereselor unui singur om. Interacțiunea dintre stat, pe de o parte, și cetățeni și mediul de afaceri, pe de altă parte, este astăzi mai neprietenoasă ca niciodată.

Având în vedere această stare de fapt, Tineretul Național Liberal transmite coaliției majoritare următorul mesaj: nimeni nu este mai presus de țară și de legile sale; nimeni, de unul singur, nu deține adevărul absolut și nimeni, în nici o circumstanță, nu-și poate permite să sacrifice viitorul poporului român pentru a-și rezolva problemele personale.

Avem credința că poporul român înțelege miza luptelor prezente și promitem astăzi tuturor cetățenilor că Tineretul Național Liberal va lupta pentru aducerea României în rândurile națiunilor civilizate și că se va opune, prin toate mijloacele, tendințelor autoritariste, tentativelor de limitare a drepturilor și libertăților cetățenești și oricăror demersuri de folosire a instituțiilor statului pentru evitarea aplicării legii în cazuri particulare.

Înțelegem să nu renunțăm la principiile și idealurile fondatorilor, să nu cădem pradă dezbinării și să nu ne uităm identitatea și originile. Pentru că viitorul României, casa noastră comună, se construiește pas cu pas, prin noi înșine!”

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba da, sunt unii mai presus si de tara si de legile sale - CEI PUTERNICI. Actualmente in Romania astia sunt reprezentantii corporatiilor straine din tarile care au castigat Razboiul Rece si care ne-au cucerit si exploatat si in trecut plus America si Olanda in speta Anglia Austria Franta Germania Rusia si Turcia
1
3
Credibilitatea PNL este minima. Nu se poate sa veniti in fata oamenilor ca si cum voi ati fi fete mari. USL inseamna complicitate cu PSD. Sefii vostri profita si astazi de pe urma USL. Au inca functii.
4
1
Dei si lupta , lupta si dei ... Liberalii au dus lupte extrem de grele , alaturi de balaurii de la PSD-ALDE - ACEEASI MIZERIE , pentru devalizarea Romaniei , pentru pauperizarea populatiei si pentru poluarea morala a intregului spatiu romanesc ! Hai sictir , jighimelelor !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218