REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Toader: După publicarea HG privind arhiva SIPA se va şti cu nume şi prenume cine a intrat acolo

Toader: După publicarea HG privind arhiva SIPA se va şti cu nume şi prenume cine a intrat acolo

Replica API 1 iunie 2017 | 00:59 349

Guvernul a adoptat Hotărârea privind desecretizarea arhivei SIPA, iar după publicarea acesteia în Monitorul Oficial va fi desecretizată toată arhiva, precum şi cele două rapoarte întocmite de către comisiile care au lucrat în arhivă în 2008 şi anexa unuia dintre ele, a anunţat ministrul Tudorel Toader. "Vom vedea cu nume şi prenume cine a intrat în arhiva SIPA", a spus Toader.

"Desecretizăm rapoartele şi anexa unuia dintre ele. Întrebarea - de ce la momentul la care am făcut publică lista celor care au vizitat arhiva nu i-am cuprins pe toţi şi la un moment dat am spus că numărul celor care au vizitat arhiva a fost mai mare de 22. Pentru că bună parte din nume se aflaă în rapoartele încă secrete şi nu aveam voie să dăm, neavând Hotărâre de Guvern", a afirmat Toader.

Potrivit acestuia, va fi constituită o comisie constituită din cinci membri certificaţi ORNIS, care să poată avea acces la secrete de stat.

"Nu ştim dacă în arhivă sunt secrete de stat, dar nu putem da arhiva pe mâna oricui", a afirmat Toader, scrie News.ro.

El a precizat că această comisie va avea termen de trei ani până la care să fie desfiinţată. "Atunci, acolo nu trebuie să se mai afle urme de dosar", a adăugat Toader, susţinând că va fi respectat dreptul la viaţă privată şi că odată cu publicarea actului normativ în Monitorul Oficial "se va şti cu nume şi prenume cine a intrat în arhiva SIPA".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu am auzit ca o aresteaza pe ma-ta ca are a facut copii desi nu avea voie , era debila mintal . ASA AI APARUT TU , un limbist caruia comunistii i-au dat casa si ii asigura pensie , si tu sugi pula altora . RUSINE GHEORGHE !
2
0
pe langa d-na muica maca ce ne-a batjocorit peste tot cum a vrut ea, pe noi toti ca popor, de seful ei ce a spus cu gura lui ca are camioane de dosare, sper ca nu a-ti uitat cum se fofila pe la porti cu pungi pline cu dosare cu siguranta luate de la SIPA
1
0
Dle ministru al justitiei Toader de ce nu-i arestezi pe membri completului de judecata din dosarul 6536 8 2008 privind pe megahotul radu stefan mazare.Acest complet isi bate joc de cetateni romani,vor amana oare tot de 107 ori cate termene de judecata au dat.Acum au amant pronuntarea pentru 14 06 2017,ce lichele comuniste securiste de judecatori.Dle toader trezestete.
1
3
au intrat acolo si sorosistii
4
0
MAI TRAGE TU DE TIMP, CA O SA VA FURE SI CHYLLOTII!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102