REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Toamna se numara avansarile in Primaria Constanta

Toamna se numara avansarile in Primaria Constanta

Replica API 9 noiembrie 2010 | 00:00 109

În şedinţa Consiliului Local Constanţa (CLC), ce va avea loc joi, pe ordinea de zi există un proiect de hotărâre privind modificarea ştatului de funcţii şi organigramei aparatului de specialitate al primarului. Pe scurt, se fac avansări şi au loc măriri de salariu. Se transformă funcţia de referent gradul profesional IA din cadrul compartimentului Cabinet Primar, în inspector de specialitate grad profesional IA în vederea promovării unui angajt cu contract individual de muncă ce a absolvit studii superioare în specialitate. Totodată se aprobă salarizarea funcţiilor publice de conducere de Şef Serviciu Adminstrarea Domeniului Public şi Privat şi Şef Serviciu Contabilitate, la treapta imediat superioară celei deţinute de titulari.

Mărirea salariului se face pe baza calificativelor obţinute la evaluarea performanţelor profesionale individuale anuale şi vechimii acumulate la nivelul actual de salarizare. Se pare că primarul Constanţei se grăbeşte să-şi răsplătească angajaţii, deoarece vechimea minimă necesară pentru avansarea în treapta de salarizare imediat superioară este de 2 ani. În mod excepţional, vechimea minimă necesară poate fi redusă la un an de către conducătorul instituţiei publice. Sunt 39 de persoane care trec de la treapta 3 de salarizare la treapta a 2-a. Dorel Vârlan, şeful Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat este propus pentru salarizare conform funcţiei de inspector clasa I grad superior treapta I de salarizare, "având în vedere calificativul "foarte bine" obţinut la evaluarea performanţelor profesionale şi vechimea acumulată". La fel va fi răsplătită şi Dana Mincă, Şef Serviciu Contabilitate. Pentru că fondurile necesare promovării sunt prevăzute în bugetul municipal pe anul 2010, care buget va trece printr-o altă rectificarea în cadrul acestei şedinţe, se propune avansarea tuturor salariaţilor încadraţi pe posturi de nivel inferior de studii şi care au absolvit o formă de învăţământ superior, cu o creştere corespunzătoare de salariu cu până la 5%. În data de 15.09.2010 s-a desfăşurat examenul de promovare pentru personalul contractual care a absolvit o formă de învăţământ superior. În urma examenului Elena Toma a obţinut "rezultatul necesar" încadrării pe un post corespunzător. Toma este referent gradul IA în cadrul compartimentului Cabinet Primar şi a absolvit, bineînţeles, Facultatea de Comunicare şi Relaţii publice. Aşa că se propune modificarea postului actual de referent gradul IA, în inspector de specialitate gradul IA cu acordarea "salarizării corespunzătoare". Probabil criza este cauza acestor avansări, pentru a creşte puţin moralul funcţionarilor publici tăiaţi de la salariu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218