REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TOAMNA se numără DOBITOCII care se învârt în jurul deschiderii ȘCOLILOR

TOAMNA se numără DOBITOCII care se învârt în jurul deschiderii ȘCOLILOR

Replica API 10 septembrie 2020 | 00:49 2722

Haos total cu doar câteva zile înainte de începerea școlii. Așa cum era de așteptat, autoritățile s-au comportat ca de obicei și au lăsat lucrurile pe ultima sută de metri. Cu ochii după alegeri și dispute politice ridicole, autoritățile de la centru s-au spălat pe mâini și au pasat responsabilitatea redeschiderii școlilor fiecărei localități în parte. La rândul lor, primarii spun că timpul este mult prea scurt pentru a pune în aplicare planurile dezvoltate în birourile Ministerului Educației, care ar fi trebuit să fie anunțate în timp util.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică și Instituției Prefectului Constanța au misiunea imposibilă de a pune la punct un sistem ce era putred înainte de pandemie. Cu doar cinci zile înainte de începerea școlii, autoritățile locale nu au putut oferi explicații clare despre modul în care vor învăța elevii, în condițiile în care abia ieri, 9 septembrie, au fost finalizate inspecțiile în unitățile de învățământ constănțene. Teoretic, primăriile au la dispoziție un week-end în care să aducă școlile și liceele, unele cu WC în fundul curții, la standarde acceptate de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pentru prevenirea infectării. Practic, Dumnezeu cu mila.

„Sunt în pragul disperării, mă simt ca o minge de ping-pong”

Părinții sunt stupefiați de modul superficial în care a fost tratată această problemă. Confuzia nu se oprește aici, întrucât există părinți care se află în imposibilitatea înscrierii elevilor din cauza lipsei de comunicare între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. „Este sau nu nevoie de aviz epidemiologic pentru înscrierea copilului la școală?”; „Copiii vor merge la școală sau vor învăța online?” sau „Ce se va întâmpla cu clasele unde nu va fi respectată distanțarea între elevi?”, sunt doar câteva dintre întrebările pe adresa redacției pe care am încercat să le lămurim împreună cu reprezentanții DSP și ISJ Constanța.

Sunt în pragul disperării, nu știu ce să mai fac. Grădinița unde ar fi trebuit să meargă copilul meu, aflat în grupa mijlocie, mi-a cerut aviz epidemiologic eliberat de medicul de familie. Am vorbit cu medicul de familie, care mi-a transmis că nu mai este nevoie de acest aviz și că nu poate consulta 200 de copii într-o zi. Cei de la grădiniță îmi cer însă acest aviz, iar eu mă simt acum ca o minge de ping-pong, pasată dintr-o parte în alta și risc să nu-mi pot duce copilul la grădiniță. Ce pot să fac?”, ne-a scris disperată o mamă din Constanța.

„Lumea nu este informată”

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit miercuri, 9 septembrie, o informare din partea Direcției de Sănătate Publică din Constanța în legătură cu revenirea copiilor la școală. Potrivit adresei, părinții au nevoie de adeverință de înscriere în colectivitate eliberată de medicul de familie, dovadă de vaccinare, aviz epidemiologic pentru reintrarea în colectivitate, după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutiv.

Lumea nu este informată. Se eliberează lista cu imunizări și vaccinuri pentru intrarea în colectivitate în cazul copiilor care intră pentru prima dată în comunitate. Eu nu pot vedea 200 de copii într-o zi pentru a le da avizul de care nici nu mai este nevoie. Nu am treabă cu politica unității de învățământ, în acest sens a fost dată și OUG 1456. În plus, avizul este valabil doar 24 de ore.”, ne-a precizat un medic din familie din Constanța.

În mod normal, grădinițele și școlile ar fi trebuit să angajeze medici și asistenți care să facă triajul epidemiologic, la începutul fiecărei zile.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RUSINE,PRIMARIE! De ce sunt pusi parintii liceului de top Ovidius in situatia de a sponsoriza din buzunarul lor tehnologizarea scolii ?
0
0
Alooo INSPECTORE , parintii de la Scoala 29 sunt pusi sa finanteze ptr internet in scoala. Scoala nu are internet si cursurile nu pot fi sustinute online! Votati ciuma Galbena acum ca aia rosie nu o mai vreti
4
0
Mai schimbati...placa. Fagadau, 40 de minciuni si hoti... Poanta-i veche prostul nou....
1
0
Papagalul Mihai Sorin de la ISJ ce face? Nu ne da niciun raspuns. E ocupat sa o pupe in cur pe Anisie. Iar taranca de la Kogalniceanu e ocupata cu campania. Fac pe noi, parinti si copii. Incompetentii!
2
0
multi prostani cu galbeneala la bot... fane, ion...ce e ma asa onorabil in cum ne-am descurcat fata de restul Europei? cum ne-am descurcat? aveti creierul prajit? nu vedeti ca pentru toate relele astia arunca pe populatie si toate realizarile sunt ale lor? realizari din pix de altfel.. sugeti ba sclavilor ciorapii lu' werner ca vad ca va place
5
1
Si la ce va asteptati de la acesti maimutoi din minister si inspectorat?? Ati vazut ce cozi imense erau la usa inspectoratului, in perioada transferarilor?? De puneri de dosare cu sina. Sa-i spuna cineva papitoiului cocotat in fotoliu de "general" ca a fost inventat internetul. Piticul "general" mihai sorin din mangalia.
3
1
Presedinte de lemn,premier de paie,guvern de cacat. Corect. Da' oare cine i-a adus acolo sus,nu voturile romanilor? Au venit rusii,chinezii,altii cu tancurile si au impus prezenta acestor aratari la conducerea tarii? Plantezi pietricele si astepti sa iasa ramurele? Cine aplauda cand niste ticalosi baga la zdup nevinovati ,cine accepta umilinta altora fara sa fie constienti ca sigur vor urma sa fie umiliti? Ne meritam beleaua.
4
1
Boule, las- o pe Viorica, ocupa-te de doamna Plexiglas, cea care conduce destinele invatamantului, de Grinda,de Herr Sparanghel, ala cu giroscopul, acelasi care se autointitula politruc ...Intelectuali, unul si unul...
11
2
Cum dracu sa te prezinti in fata unor profesoare cu atat tupeu nesimtit in conditiile in care ai fost numit inspector pentru ca nevasta ta este amanta unui basinos din PNL. Adica, amantul nevestei tale te-a numit inspector, mai pulica mica. Trist si gretos. Ce barbat esti tu? O carpa.
7
2
imaginati va cum arata Romania , in pandemie, cu Veorica dancila si guvernul ei de semianalfabeti! Daca ne uitam in Europa, pana acum ne am descurcat acceptabil, tinand cont in ce conditii au lasat tara guvernul psd!
4
19
Mai uitati va si la altii sa nu credeti ca e mai bine Pandemia a zapacit lumea In Franta spre exemplu e acelasi lucru Sa avem rabdare si sa incercam sa ne protejam Si nu cred ca Veorica si cu ai ei era mai breaza
6
3
pentru a recunoaste un idiot, asa cum pretinzi, inseamna ca esti expert in idiotie. Cum va permiteti sa aruncati astfel de comentarii rautacioase si la comanda- da esti idiot daca refuzi sa recunosti efortul pe care acest guvern il depune pentru a ne proteja dew idioti catine care nu cred in nimic, in existenta virusului ca asa a decis criminalul dorneanu la solicitare expresa a tiganului ciolacu. Somitatile medicale care au murit pe metereze sa salveze vieti au ajuns batjocora unor nespalati la propriu dar spalati pe creer de niste NIMICURI
5
18
PNL conduce Romania nu Arafat. De ce va e rusina sa recunoasteti ca cei pe care i ati vrut la putere sunt un dezastru? Asa va trebuie. Culegeti ce ati semanat: ura, ipocrizie, nesimtire.
21
15
arafat si idiotii lui vor plati la un moment dat pentru mascarada asta
13
14

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614