REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Toate investițiile reginei Elisabeta a II-a sunt legitime, asigură administratorii

Toate investițiile reginei Elisabeta a II-a sunt legitime, asigură administratorii

Replica API 8 noiembrie 2017 | 00:00 937

„Paradise Papers“:

„Paradise Papers“:

Regina Elisabeta a II-a

Toate investițiile în numele reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii sunt legitime și integral supuse auditului, au dat asigurări luni administratorii domeniului privat al reginei, după dezvăluirile anchetei realizate de Consorțiul internațional al jurnaliștilor de investigație privind demersurile de "optimizare fiscală" din lumea celor bogați, în care apar și numele a numeroși responsabili politici, relatează DPA și AFP, citate de Agerpres.

"Avem o serie de investiții și o parte din acestea sunt în fonduri în străinătate", acestea din urmă reprezentând însă doar 0,3% din valoarea totală, a precizat o purtătoare de cuvânt a Ducatului de Lancaster. Ea a adăugat că toate aceste investiții sunt "integral supuse auditului și legitime" și că regina "plătește de bunăvoie impozit pe toate veniturile pe care le încasează din ducat".

Ducatul de Lancaster a investit 10 milioane de lire (13 milioane de dolari) în fonduri în insulele Cayman și Bermude, relevă între altele așa-zisele Paradise Papers, o vastă arhivă cu 13,4 milioane de documente datate între 1950 și 2016, obținută de ziarul german Sueddeutsche Zeitung și puse la dispoziția Consorțiului internațional al Jurnaliștilor de investigație, cu sediul la Washington.

BBC, care a relatat duminică despre controversatele investiții regale, a precizat că astfel de scheme sunt legale, dar că "pot apărea întrebări dacă suverana Regatului Unit ar trebui să facă investiții offshore".

Liderul opoziției laburiste britanice Jeremy Corbyn a îndemnat la lansarea unei "anchete publice cu privire la evitarea taxelor și evaziune, atât pe plan intern cât și offshore", denunțând, pe Twitter, existența "unor reguli pentru superbogați și a altora pentru ceilalți, când vine vorba de plata impozitelor".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367