REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Toboganul ruginit al familiei Nicolae, o ruşine pentru staţiunea Mamaia!

Toboganul ruginit al familiei Nicolae, o ruşine pentru staţiunea Mamaia!

Replica API 27 mai 2022 | 23:57 10689

Pe faleza din stațiunea Mamaia, între Cazino și Castelul Regal, zace de ani de zile ruina unui tobogan, care, cândva, reprezenta o atracție pentru turiștii sosiți pe litoral, cât și pentru constănțeni. Toboganul este localizat pe terenul Primăriei Constanța, închiriat de firma soțului consilierului PSD Irinela Nicolae. În baza unei hotărâri de consiliu din 2019, s-a constituit dreptul de superficie a terenului pe numele firmei, însă, în ședința de Consiliu Local din 30 iunie, această hotărâre a fost revocată. Acum, Primăria îi cere lui Nicolae să dezafecteze mormanul de fier vechi, pericol pentru trecători. Pe 30 mai a.c. ar urma să se judece un nou termen, la Judecătoria Constanţa.

În staţiunea Mamaia, în apropierea cazinoului, constănţenii şi turiştii sunt întâmpinaţi de o imagine dezolantă. Scheletul unui tobogan zace uitat pe plajă şi nimeni nu răspunde pentru pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru cetăţeni.

Cum a ajuns terenul la Ionel Dănuț Nicolae?

Totul a pornit în anul 2018, atunci când la cârma orașului era Decebal Făgădău și Irinela Nicolae era consilier local, SC Lord Unic SRL, deținută de soțul acesteia Ionel Dănuț Nicolae, a înaintat o adresă către Primăria Constanţa prin care solicita constituirea unui drept de superficie asupra unui teren de 948 mp, aferent obiectivului tobogan acvatic, situat în stațiunea Mamaia, zona hotelului Orfeu şi care prevedea alipirea unor terenuri. Proiectul nu a fost aprobat de consilierii locali de la acea vreme.

Un an mai târziu, mai exact în 2019, a fost aprobată hotărârea de consiliu prin care s-a constituit dreptul de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 887 mp din zona Castel, în favoarea societății deținută de familia Irinelei Nicolae, pentru o chirie de 108.809 lei anual.

Se pare, însă, că societatea nu a plătit banii stabiliți în hotărâre. Un an mai târziu, în 2020, succesorul lui Făgădău, Vergil Chițac, a inițiat un proiect de ce prevedea revocarea hotărârii de mai sus, iar aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre.

Toboganul face umbra degeaba nisipului

Întrucât terenul a ajuns înapoi la municipalitate, Primăria Constanța a cerut judecătorilor să constate acest fapt și să oblige firma familiei Nicolae la demolarea toboganului. Un prim termen de judecată a fost stabilit pentru 13 septembrie, însă de la acel moment și până în prezent, toboganul a rămas să facă umbra degeaba pământului.

Citeşte şi: CUM a PĂPAT, anual, 30 de MII de EURO de la Primăria Constanța, familia unui CONSILIER PSD

Un nou termen se va judeca la Judecătoria Constanța în cursul zilei de 30 mai 2022.

Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu zic sa il lasam pe tap angea sa faca acolo niste frumoase blocuri sau daca nu pe buc ovala
0
0
Sa va dau m**e de hoti ordinari
0
0
Faleza e un tarm inalt, cum e la comandamentul marinei. In Mamaia nu exista faleza. De cati ani ati venit in Constanta de nu stiti a***? In rest, reteta e veche, cade sandramaua si se ridica bloculetzul.
1
0
Sugatoare pe la toate partidele si femeie in casa la Fagadau. PSD stapaneste in Mamaia. Astia au furat si fura in continuare, USR.PNL.PSD fura la Constanta.
1
0
sa o supraimpoziteze asa cum fac cu cladirile lasate in paragina din zona peninsulara
0
0
sa faca "un frumos bloc de lucs"
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218