REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tom Hanks salută apropiata inaugurare a muzeului dedicat 'artei magice' a filmului în Los Angeles

Tom Hanks salută apropiata inaugurare a muzeului dedicat 'artei magice' a filmului în Los Angeles

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:00 508

Tom Hanks şi Anna Kendrick au salutat marţi apropiata inaugurare a unui nou muzeu în Los Angeles dedicat cinematografiei, care reprezintă, potrivit celor doi actori, celebrarea unei forme de artă cu impact global, informează Reuters, citată de Agerpres.

Muzeul fost creat la iniţiativa Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, forul care decernează premiile Oscar, şi va fi inaugurat pentru public pe 30 septembrie.

Tom Hanks, membru în consiliul de administraţie al Muzeului Academiei Americane de Film, a spus că este important ca în Los Angeles, unde se află Hollywood, să existe un muzeu dedicat industriei cinematografice.

''Trebuie să celebrăm tot ceea ce acest oraş a oferit lumii şi tot ceea ce această formă de artă a adus lumii, conectând oamenii'', a declarat Hanks cu prilejul unei vizionări speciale destinate reporterilor.

''Filmul continuă să fie o artă magică care se adresează tuturor, oriunde s-ar afla'', a adăugat Hanks.

Tom Hanks

Muzeul are o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi şi este alcătuit din două clădiri conectate prin poduri din sticlă. În interior se află şi două săli de cinema.

Sunt expuse obiecte de recuzită din filme celebre, printre care o pereche de pantofi roşii din ''Vrăjitorul din Oz'', sania Rosebud din ''Citizen Kane'', robotul R2-D2 din ''Star Wars'', alături de costume şi înregistrări video din filme.

Muzeul abordează şi controversele din industrie, cum ar fi lipsa istorică a diversităţii pe marele ecran şi mişcarea #MeToo, care a expus cazuri de hărţuire sexuală în lumea filmului.

Anna Kendrick

Planurile pentru construirea muzeului au fost anunţate în 2012, când se preconiza inaugurarea în 2016, dar lucrările au fost amânate în mod repetat.

Proiectat de arhitectul italian Renzo Piano, muzeul este localizat în centrul Los Angeles, oferind o privelişte panoramică înspre Hollywood Hills.

''Este strălucitor şi nou şi gigantic şi este înţesat cu circa 125 de ani de idei şi visuri şi experienţe cinematografice semnificative'', a spus Kendrick. ''Toată lumea care lucrează în industria filmului vrea să viziteze locul acesta.''

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Isaac Kaapy ,sa nu uitam!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614