REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tomac, înainte de întâlnirea cu Orban: Prioritatea este să găsim un consens pentru a instala un guvern

Tomac, înainte de întâlnirea cu Orban: Prioritatea este să găsim un consens pentru a instala un guvern

Replica API 16 octombrie 2019 | 00:00 185

Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că prioritatea la întâlnirea pe care urmează să o aibă cu premierul desemnat, Ludovic Orban, este găsirea unui consens pentru a instala un guvern pentru un an, menţionând că revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi atingerea unei noi dimensiuni în relaţia cu Republica Moldova sunt condiţiile PMP pentru a-l susţine.

"Esenţial este că s-a dovedit că atunci când oamenii politici pun deoparte orgoliile şi mizele mărunte putem atinge obiective mari. Am reuşit să dăm la o parte Guvernul Dăncilă, pentru că era o necesitate pentru ţară. Acum, prioritatea este să găsim un consens pentru a instala un guvern, pentru că, dincolo de mize şi obiective politice, românii au nevoie de un guvern pentru un an de zile şi de aceea am acceptat această invitaţie a premierului desemnat, pentru a discuta despre ce se poate face pentru ca România, în următoarea perioadă, să aibă un guvern", a precizat Tomac înainte de întâlnirea cu Orban, unde va fi însoţit de Marius Paşcan, preşedinte executiv al PMP.

Cât priveşte condiţiile PMP pentru a susţine Guvernul sau pentru a face parte din acesta, Tomac a spus că obiectivul partidului său este revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi să se dea o nouă dimensiune relaţiei cu Republica Moldova.

"Pentru noi este important ca obiectivul pe care PMP şi l-a asumat de ani de zile, revenirea la alegerea primarilor în două tururi, să devină o realitate şi cred că acest lucru se poate întâmpla şi, bineînţeles, să dăm o nouă dimensiune relaţiei cu Republica Moldova. Pentru PMP, acest obiectiv de unire a Republicii Moldova cu România reprezintă un obiectiv major şi credem că viitorul Guvern trebuie să dea o importanţă uriaşă acestei chestiuni", a susţinut Tomac.

Despre alegerea primarilor în două tururi, liderul PMP a spus că un proiect în acest sens, iniţiat de partidul său, a fost adoptat tacit în primăvara acestui an.

"Există o lege în Camera Deputaţilor, noi am făcut apeluri în nenumărate rânduri ca această lege, pe care colegii de la PNL şi USR au spus că o susţin, chiar şi ALDE, să fie votată şi eu cred că trebuie să comasăm toate proiectele şi să dăm un vot în timpul cel mai scurt sau, de ce nu, chiar o ordonanţă", a încheiat Tomac. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tolomacul isi vede interesul iar penalul Orban ii va canta din mandolina. Noua personaje sinistre.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367