REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tomac: Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanțării construcției de autostrăzi este praf în ochi

Tomac: Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanțării construcției de autostrăzi este praf în ochi

Replica API 14 august 2017 | 00:00 342

Președinte executiv al PMP, Eugen Tomac, critică intenția Guvernului de a majora acciza la carburanți și arată că Ministerul Transporturilor nu a construit niciun kilometru de autostradă în 2016 și 2017.

"Guvernul Tudose mărește accizele la motorină și benzină, dar nu reușește să construiască 1 km de autostradă având la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene. Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanțării construcției de autostrăzi este praf în ochii românilor. Orice român care a circulat pe șoselele României în această vacanță a constatat că situația drumurilor s-a deteriorat față de anii trecuți și că nu există progrese în construcția de autostrăzi. Problema nu este legată de lipsa de finanțare, atâta vreme cât România nu reușește să cheltuie miliarde de euro alocate de Uniunea Europeană țării noastre pentru acest scop", spune Tomac, într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

El precizează că ministrul Transporturilor i-a răspuns că în 2016 nu a fost construit niciun kilometru de autostradă.

"Ministrul Transporturilor recunoaște că nici în 2017 nu s-a construit nimic, dar afirmă că, până la sfârșitul anului, ar putea să se finalizeze lucrări la 90 km de autostradă, sub rezerva soluționării în termen a tuturor problemelor existente în contractele de execuție. Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare pentru emiterea autorizațiilor de construire. (...) Oficial sunt slabe șanse să circulăm în 2017 pe vreun nou tronson de autostradă. Nu mai vorbim de abandonul total de către PSD a proiectului de autostradă Ploiești-Brașov sau Ploiești-Sibiu", mai adăugă Tomac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand te vad , gata , ma cac !
0
0
Cu cine sa faca bai autostrazi cu firmele voastre de casa ramase de pe vremea sefului tau? Ca alti constructori nu castigau licitatii si altele noi nu se pot infiinta peste noapte!!!
3
1
Lasati bai abureala cu seful vostru , colegul meu cu tot. Voi si liberalii si altii care nu ati prins ciolan sunteti opozitia; sunteti nistet cacati si va mai treziti din cand in cand. Sa vedem masuri adevarate in forta sa va mai credem. Rusine si voua cu traienica al vostru aparatorul puscariasilor, a se citi in sepcial nuti, putii.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367