REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tomac: Moțiunea de cenzură nu va reuși; PMP votează pentru plecarea lui Victor Ponta

Tomac: Moțiunea de cenzură nu va reuși; PMP votează pentru plecarea lui Victor Ponta

Replica API 28 septembrie 2015 | 23:36 162

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, la Ploiești, că parlamentarii acestui partid vor vota moțiunea de cenzură pentru ca premierul Victor Ponta să plece din fruntea Guvernului, arătând însă că moțiunea nu va trece pentru că PNL "mimează actul de opoziție".

"În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (...) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria", a declarat Tomac.

Acesta a subliniat că Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA, "se ține de scaunul de premier", o astfel de situație fiind de nepermis într-un stat din Uniunea Europeană.

"De altfel, suntem singurul partid de opoziție care a ieșit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanța funcției. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, (...) este de nepermis ca șeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal și să se țină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcție", a mai spus Eugen Tomac.

De asemenea, președintele PMP consideră că moțiunea putea fi "mult mai consistentă", având în vedere dificultățile cu care se confruntă România.

"Cred că PNL mimează actul de opoziție pentru că, în timp ce se citea moțiunea de cenzură în Parlament, care putea fi mult mai consistentă, având în vedere dificultățile grave, atât sociale, economice, inclusiv în agricultură, cu care se confruntă România. Au fost omise (aceste dificultăți—n.r.) din acest document, drept dovadă că este doar un act mimat de Opoziție", a mai spus Tomac.

Președintele PMP a participat duminică, la Ploiești, la Conferința județeană a organizației Prahova a partidului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614