REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Sâm., 2 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6565
13.4° Constanța Sâmbătă, 2 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6565

Tomac: PMP cere Guvernului să acorde vouchere pentru achiziţia de lemn de foc familiilor vulnerabile

Tomac: PMP cere Guvernului să acorde vouchere pentru achiziţia de lemn de foc familiilor vulnerabile

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 950

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că PMP cere Guvernului să acorde vouchere pentru achiziţia de lemn de foc familiilor vulnerabile, întrucât sunt peste cinci milioane de gospodării care folosesc această sursă de încălzire.

Eugen Tomac

"Cred că Guvernul actual greşeşte flagrant, pentru că nu face două lucruri. Unu, nu acordă suport consistent celor mai vulnerabile familii din România, pentru că 65 % dintre români se încălzesc în continuare în sezonul rece cu lemn de foc, lemn care s-a scumpit enorm, de cel puţin trei-patru ori metrul cub. Şi avem foarte multe familii vulnerabile care nu-şi permit să-şi achiziţioneze necesarul de lemn. Şi aici PMP cere Guvernului să acorde vouchere necesare de achiziţia de lemn de foc pentru familiile vulnerabile. Sunt cel puţin cinci milioane de gospodării care se încălzesc cu lemn de foc în sezonul rece şi cred că este vital să nu-i uităm pe românii care încă se încălzesc cu lemn şi n-a ajuns reţeaua de gaz, aceste comunităţi", a afirmat Tomac, scrie Agerpres.

Liderul PMP s-a declarat revoltat că, dincolo de această "retorică solidarităţii mimată" pe care o promovează coaliţia de guvernare, atunci când există interese majore, întotdeauna se pot crea alianţa ad-hoc în Parlament.

"Iar ultima mizerie pe care am putut-o observa în Parlament, în aceste zile, este această alianţă a ipocriziei făcută din PSD, PNL, AUR şi, evident, nu putea lipsi UDMR. Aceşti oameni plâng la televizor de grija românilor, însă cu un cinism incredibil şi-au votat mărirea salariilor cu 25 % în cea mai grea perioadă. O asemenea ipocrizie n-am mai întâlnit de mult în viaţa politică românească şi oamenii trebuie să ştie că aceşti ipocriţi trebuie sancţionaţi. Iar PMP va lansa o amplă campanie prin care va informa cetăţenii cu privire la această ipocrizie fără margini (...). Singurii care s-au abţinut şi votat împotrivă sunt cei de la USR şi trebuie felicitaţi pentru asta, pentru că avem nevoie de această flacără a democraţiei. Şi mă bucur că nu toată lumea a intrat în acest joc plin de ipocrizie, de un cinism rar întâlnit. Vii şi le ceri pensionarilor să fie înţelegători şi românilor să strângă cureaua, într-un moment de criză fără precedent, când au sărit preţurile, când se scumpesc toate şi cea mai mare preocupare a parlamentarilor români a ajuns să fie măririle lor de salarii", a mai spus Eugen Tomac.

El a adăugat că, în calitate de eurodeputat, se bucură de adoptarea, în Parlamentul European, a directivei privind instituirea salariului minim la nivel european.

"Această lege va fi adoptată în România. Statul român va fi obligat de această directivă implementată la noi să mărească cu cel puţin 20% salariul minim. Şi am lucrat la această directivă, am susţinut-o, am dezbătut-o intens în Comisia pentru forţă de muncă din Parlamentul European, unde sunt membru. Pentru că îmi dau seama că avem nevoie de aceste criterii care definesc instituirea şi cadrul care este necesar pentru instituirea salariului minim european, pe care noi nu o respectăm la ora actuală şi avem nevoie de salarii care să răspundă realităţilor vieţii de zi cu zi şi mai există o chestiune", a mai spus Eugen Tomac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un buhai spion sovietic. La fel ca si oaia din Constanta Palas
0
0
Veniti cu solutii temporare in loc sa asezati economia pe criterii solide!Vouchere un fel de cartele,n-ati schimbat nimic in 35 de ani si nu inteleg de ce va voteaza romanii?!
2
0
S a trezit tolomacul.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633