REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tomac: PSD şi PNL, o gaşcă de golani. Politica lui Iohannis a devenit pas cu pas în direcţia greşită

Tomac: PSD şi PNL, o gaşcă de golani. Politica lui Iohannis a devenit pas cu pas în direcţia greşită

Replica API 11 mai 2015 | 00:31 195

Preşedintele PMP, la Constanţa

Preşedintele PMP, la Constanţa

Eugen Tomac

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a declarat sâmbătă, la Constanţa, că premierul Victor Ponta şi PSD rămân pe linia antieuropeană, pe care şi-au stabilit-o din 2012, arătându-se în acelaşi timp surprins de Klaus Iohannis care, în opinia sa, se îndreaptă „pas cu pas pe calea greşită”.

„Vedem cum politicienii români, de la stânga la dreapta, se înghesuie să facă declaraţii siropoase faţă de această zi de 9 Mai, Ziua Europei, dar zi de zi arată cât sunt de departe de idealurile Europei unite. Prin ceea ce se întâmplă în Parlament, constatăm că PSD, mai bine zis USL, îşi menţine cu toată convingerea linia antieuropeană asumată în 2012. Legea incompatibilităţii şi modul cum doreşte să îngrădească actul de justiţie ne arată cât de departe e PSD de lumea accidentală”, a declarat Tomac, la o conferinţă de presă susţinută la sediul PMP Constanţa, alături de europarlamentarul Sigfried Mureşan şi Claudiu Palaz, preşedintele organizaţiei judeţene a formaţiunii. Ulterior, cei trei lideri PMP au participat la Congresul Naţional al organizaţiei de tineret a partidului, care şi-a ales sâmbătă o nouă conducere. „Nu mă miră Victor Ponta că rămâne angajat pe această linie, mă surprinde însă poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, care, pas cu pas, merge pe calea greşită. A fi de acord cu aceste măsuri antieuropene a lui Ponta e foarte grav şi pune în pericol societatea românească”, a spus Eugen Tomac. Liderul PMP susţine că PNL adoptă un limbaj duplicitar, liberalii urmărind să alcătuiască, în continuare, alături de PSD, „doar o gaşcă de golani”. „PNL are un limbaj dublu şi periculos, vedem cum PSD şi PNL au votat cot la cot ca primarii să fie aleşi din primul tur de scrutin, o decizie nesănătoasă şi periculoasă pentru societatea românească. Acest lucru şi l-a dorit şi Ion Iliescu, să rămână societatea departe de ei, să lase cetăţenii departe de viaţa cetăţii, astfel încât să rămână doar ei, o gaşcă de golani, să conducă destinele României”, a completat Tomac.

„Acum 6 luni, un guvern iresponsabil, Guvernul Ponta, a luat cele mai aspre măsuri de a îngrădi dreptul la vot al românilor. Asta înseamnă să te pui în contradicţie cu cele mai importante valori ale democraţiei. Ulterior, Klaus Iohannis şi Victor Ponta au promis ca prioritate introducerea votului prin corespondenţă. La doar 3 săptămâni de la instalare, au demolat însă acest vot în Parlament”, a mai spus preşedintele PMP.

„Clasa politică din România este departe de aspiraţiile societăţii româneşti, prin aceste decizii nedemocratice, care discriminează cetăţenii români, care sunt şi cetăţeni europeni. Condamnăm ferm măsurile antidemocratice ale PSD şi PNL în ceea ce priveşte legea incompatibilităţii. Politicienii corupţi trebuie să înţeleagă că trebuie să iasă din viaţa politică. România are nevoie de o clasă politică nouă. Partidele vechi şi-au atins limitele, au demonstrat în aceşti 25 de ani ce sunt în stare să facă. Fuga de justiţie nu reprezintă un model pe care ţările europene îl aplică, sper ca aceste lucruri să fie sancţionate de români la viitoarele alegeri”, a adăugat Eugen Tomac, potrivit căruia „este de nepermis ca USL să domine scena politică şi să împartă România în două. România are nevoie de o forţă politică nouă şi PMP este gata să intervină”. „Este clar că preşedintele Klaus Iohannis nu-l vrea pe Cătălin Predoi prim ministru, aşa cum a fost înţelegerea, sunt sigur de acest lucru. Exista posibilitatea de a pune presiune pe Victor Ponta, dar nu s-a făcut acest lucru. Ponta se poartă ca o majoretă, ba se plimbă de capul lui prin ţările arabe, ba face glume obraznice că USL şi-a atins scopul- preşedinte PNL şi prim ministru PSD. Speranţa românilor în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis a fost foarte mare, politica pas cu pas spre calea dreaptă a devenit pas cu pas spre calea greşită. Există doar interese meschine ale PSD şi PNL, care blochează drumul României”, a concluzionat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614