REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Toni Greblă, REACȚIE-FULGER la respingerea miniștrilor și ATAC la Klaus Iohannis

Toni Greblă, REACȚIE-FULGER la respingerea miniștrilor și ATAC la Klaus Iohannis

Replica API 18 ianuarie 2019 | 01:56 395

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi, la Antena 3, că „probabil” Executivul va retrimite la Palatul Cotroceni documentatia care insoteste propunerile de numire a ministrilor Dezvoltarii si Transporturilor, inclusiv cazierele.

"Probabil o să facem şi acest lucru (trimiterea cazierelor, n.r.) în zilele următoare şi apoi vom aştepta reacţia preşedintelui şi vom acţiona în consecinţă. (...) Formal, ca să vedem până unde poate merge această încrâncenare a domnului preşedinte, probabil vom proceda în consecinţă.

Însă, atitudinea lui va rămâne probabil în continuare aceeaşi. Ea este de neînţeles şi nu poate fi interpretată decât în cheia politicianistă, în cheia campaniei electorale în care se află preşedintele mai profund de câteva luni", a declarat acesta, potrivit Agerpres, conform stiripesurse.ro.

Toni Greblă a confirmat că în aceste condiţii este posibil ca Guvernul să sesizeze din nou Curtea Constituţională pe acest subiect.

El a menţionat că niciodată, în ultimii 30 de ani, la depunerea candidaturii pentru demnitatea de ministru "nu s-a cerut vreun act doveditor".

"În ultima tentativă de remaniere guvernamentală, prim-ministrul a făcut opt propuneri de revocare şi, respectiv, de numire în funcţia de ministru. Toate au fost făcute după acelaşi tipic, într-o singură adresă. Şase au fost acceptaţi, doi au fost respinşi. Niciunul nu avea niciun act la dosar, ci numai solicitarea premierului de a fi numiţi în funcţiile respective prin decrete.

Prima dată, preşedintele a respins, pentru că i s-au părut candidaturile nepotrivite. După ce a apărut decizia Curţii Constituţionale, care îi spunea preşedintelui că numai pentru motive de legalitate poate să respingă propunerile, atunci a invocat formal neîndeplinirea condiţiilor de legalitate. La început, fără să se refere la nimic, acum dând senzaţia că s-ar referi la cazierul judiciar", a adăugat el.

"Acest precedent este foarte periculos, în momentul în care verifici condiţiile de legalitate pentru a îndeplini demnitatea de ministru exact ca la orice angajare, în oricare dintre instituţii, autorităţi sau întreprinderi. Acolo însă legea prevede: la dosarul de candidatură se ataşează următoarele acte. (...) Pentru demnitatea de ministru nu este prevăzută în procedura de numire a miniştrilor niciun act doveditor al acesteia, doar condiţiile generale pentru a putea fi ministru. (...)

Pentru incompatibilitate, să vă dau un singur exemplu: poate fi numit azi un ministru care este în stare de incompatibilitate, acesta având 15 zile la dispoziţie să opteze şi să iasă din starea de incompatibilitate. Deoarece nu pot fi obligat să ies din starea de incompatibilitate, pentru ca peste două zile preşedintele să nu mă numească ministru", a mai spusToni Greblă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai votati penali psd ca acest condamnat penal DRACnea care pentru a-si scapa pielea si averea furata tarii, averea noastra a tuturor, penalul da foc la tara si toti banii ii baga in buzunarele SPECIALILOR cu pensii cat patru milioane de romani numai sa-i croiasca tudorel sluga si CCR sluga O lege pe masura lui si sa-l scape.. Asta-i PSD-ul actual si, mai votati PSD, hoti penali ca DRACnea, macar sa stim ca ne-a luat drkul pe toti!
0
0
draga curva butoi ,sa ne taraim ouale pe coliva lu mata ! sugaci ordinar ... sa sugi sosetelu romanilor tu si toti hoti din psd
8
0
dragi curve anti-psd-alde , pe butoi sa-l dati de-a dura , noua sa ne sugeti pula !
1
13
Romania este nepregatita sa se conduca eficient. Daca vor europenii sa legalizam hotia atunci suntem pregatiti sa conducem tot globul pamantesc.
13
1
postaci pdl-pnl usr si alte bazaconii si-au intrat in mana, stiti care e diferenta dintre un postac ca voi si un simpatizant? postacul striga de zor huo, muie, hotilor etc, pe el nu-l duce mintea sa aduca argumente la un comentariu!
4
11
Alt cacat cu ochi care merita mouie din plin!
13
4
Personajul asta este secretar ?! La puscarie d-le langa Volcov, Dragnea...etc. , acolo va este locul, hotilor si mincinosilor! Ati distrus tara, ati dezamagit poporul!
12
5
Ar trebui sa vada ca Olguta e incompetenta. O sprijina gresit. Iar nenea celalalt pare fara experienta europeana.
13
5
Aflati sub coaiele mele sa sugeti pula la psd care va da muie cand mancati zilnic din mana pesedistilor. Muie zdrentelor
6
14
Nea Toni,ai vandut bre caprele alea?Cum v-ar fi stat intr-o celula,Grebla,Dragnea,Valcov?Dar trebuia mai intai sa avem o justitie ca lumea,nu ar fi ajuns toti infractorii sa comande in tara asta!
15
6
E oligofrenul asta ?
15
9
puscariasul asta corupt isi da cu parerea?
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920