REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tony Hall, directorul general al BBC, va părăsi postul în vara acestui an

Tony Hall, directorul general al BBC, va părăsi postul în vara acestui an

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 453

Tony Hall

Directorul general al BBC, Tony Hall, a anunţat luni că va părăsi acest post în vara anului 2020 după ce a condus timp de şapte ani Corporaţia Britanică de Radiodifuziune (British Broadcasting Corporation - BBC), relatează EFE, citată de Agerpres.

Într-o scrisoare adresată angajaţilor, Tony Hall, în vârstă de 68 de ani, a mărturisit că renunţarea la acest post a reprezentat "o decizie grea", pe care însă şi-o asumă, având în vedere că pune "interesele organizaţiei" mai presus de "cele personale".

"A fost o decizie grea. Iubesc BBC. Sunt pasionat de valorile sale şi de rolul pe care îl exercită în această ţară, dar şi la nivel global", a declarat Tony Hall, care a preluat postul de director general al companiei britanice de radio-televiziune, finanţată din bani publici, în aprilie 2013.

El a explicat că dacă s-ar fi lăsat "călăuzit de inima sa", atunci nu ar fi plecat niciodată din acest post.

"Totuşi, cred că o parte importantă a capacităţii de lider înseamnă să pui interesele organizaţiei mai presus de orice", a precizat Tony Hall.

Potrivit declaraţiilor sale, este important ca BBC să aibă acelaşi lider în 2022, când se va realiza revizuirea programată a Royal Charter (Carta statutară), ce cuprinde bazele înfiinţării instituţiei, angajamentul faţă de independenţa editorială şi obligaţiile sale publice - precum şi în 2027, când documentul va fi reînnoit oficial, după 11 ani de la intrarea în vigoare a precedentei charte statuare (1 ianuarie 2017).

În scrisoarea adresată subalternilor săi, Tony Hall subliniază că lasă în urmă o companie "mult mai puternică" decât cea din urmă cu şapte ani. "BBC este acum o organizaţie diferită, mai inovatoare, mai inclusivă, mai eficientă şi mai conştientă comercial", a adăugat el.

La rândul său, preşedintele organizaţiei, David Clementi, a subliniat că BBC "a fost norocoasă să îl aibă pe Tony Hall ca director general timp de şapte ani".

El a dezvăluit că membrii consiliului director vor căuta "în următoarele săptămâni" candidaţi pentru înlocuirea directorului general, atât din interior cât şi din afara organizaţiei. De asemenea, ei s-au angajat "să selecteze persoana cea mai calificată pentru acest post".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218