REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.6° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.6° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Top 5 mituri despre implanturile mamare

Top 5 mituri despre implanturile mamare

Replica API 18 mai 2022 | 00:00 538

Nevoia de a ne încadra în standardele impuse de societate sau, așa cum spun unii, dorința de a fi în rândul lumii ne fac să recurgem la tot felul de artificii pentru a ne îmbunătăți imaginea.

Atât femeile, cât și bărbații sunt acum mult mai atenți la modul în care se îmbracă, sălile de sport încep să fie din ce în ce mai pline, iar tot mai mulți influenceri promovează un stil de viață sănătos.

Însă, de multe ori ne dorim rezultate mult mai rapide sau avem anumite nevoi care pot fi satisfăcute doar cu ajutorul intervențiilor chirurgicale. Și dacă vorbim despre acestea, probabil și tu știi că una dintre cele mai cerute operații în rândul femeilor din întreaga lume este cea de mărire de sâni.

Pe lângă un bust frumos și generos, această intervenție ajută tot mai multe doamne și domnișoare să-și recapete încrederea în propria persoană. Sigur, rezultatele sunt excepționale și cu siguranță și tu ești de acord în privința acestui aspect.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca înainte de a lua o astfel de decizie, să te informezi corect și să alegi un medic cu experiență care să îți poată furniza toate detaliile de care ai nevoie. De asemenea, este important să știi că, în procesul de informare, te poți lovi de câteva mituri referitoare la implanturile mamare. Iată câteva dintre acestea:

În urma intervenției sânii nu vor arăta deloc natural

Acesta este primul mit pe care o să-l tot auzi după ce iei decizia de a apela la o astfel de intervenție chirurgicală. Trebuie să știi ca informația este total neadevărată.

Dacă ții cont de sfaturile specialistului și alegi formele și dimensiunile potrivite corpului tău, poți obține sâni naturali. Aspectul de bust fals apare doar în situația în care optezi pentru implanturi total nepotrivite, care nu vor arăta armonios. Un bun exemplu în acest caz ar fi femeile care decid să opteze pentru implanturi foarte mari.

Implanturile mamare fac mult mai dificilă depistarea cancerului de sân

Din păcate tot mai multe femei din întreaga lume descoperă chiar și de la vârste fragede că se confruntă cu o formă de cancer, dar acest lucru nu trebuie să te împiedice în decizia de a apela la o intervenție de mărire de sâni. Implanturile nu vor împiedica palparea sânilor, deoarece țesutul mamar se află la suprafața acestora. Mai mult, poți apela fără probleme la o examinare ecografică sau chiar RMN, dar cu condiția să le precizezi specialiștilor faptul că ai implanturi cu silicon.

Este interzis să călătorești cu avionul

Foarte multe femei se gândesc că zborul cu avionul poate produce procesul de deteriorare al implanturilor, ceea ce nu este adevărat. Implanturile nu se vor modifica deloc în timpul călătoriei, iar tu te poți bucura liniștită de drum.

Este interzis să faci sport dacă ai implanturi mamare

Un alt mit care stă mai pe toate buzele pacientelor este acela potrivit căruia sportul este interzis atunci când ai implanturi mamare. Tot ce trebuie să știi aici este că perioada de recuperare este de 2-3 luni, apoi, în funcție de caz, activitățile fizice se pot relua progresiv, scrie antena3.ro.

Rezultatul final se obține imediat după operație

Atunci când alegi o astfel de intervenție, trebuie să știi că va urma și o perioadă de recuperare. Ce-i drept, imediat după operație o să observi o reală schimbare pentru că sânii vor fi mult mai mari, însă rezultatele finale vor veni chiar și după 6 luni, atunci când cusăturile se vor vindeca.

Așadar, decizia de a apela la o astfel de intervenție nu este una tocmai ușoară. Trebuie să cântărești bine toate informațiile, să alegi un medic specialist cu experiență și să nu crezi chiar în toate miturile care circulă pe internet.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920