REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Top alimente care iți oferă energie, însă fără prea multe calorii

Top alimente care iți oferă energie, însă fără prea multe calorii

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 1125

Teoretic, orice aliment iți oferă energie, însă este important cât timp persista aceasta energie, dar și cu ce preț vine – în aceasta situație, cu câte calorii.

În general, carbohidrații simpli sunt cei care oferă energie imediat, fiind digerați extrem de repede. Dezavantajul constă în faptul că energia dispare la fel de repede și lasă o senzație de extenuare după consum. Un alt dezavantaj ar fi acela că alimentele care conțin carbohidrați simpli au și un aport caloric foarte mare.

Printre sursele de carbohidrați simpli se numără și: dulciurile, pâinea albă, produsele de patiserie și sucurile.

Așadar, pentru a obține energie de durata, fără să iți sabotezi silueta, trebuie să iți orientezi atenția către alimente pe baza de carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase și proteine. Alege alimente sănătoase și sățioase, care să iți ofere energia de care ai nevoie pe parcursul întregii zile.

Ce alimente sunt sățioase, oferă energie din belșug și nu au multe calorii

Ouăle sunt alimente sărace din punct de vedere caloric, însă extrem de nutritive. Acestea oferă energia necesara pentru un început de zi, așa că sunt recomandate la micul dejun. Un singur ou are 70 de calorii și aproximativ 6 grame de proteine. Acesta vă potoli senzația de foame și vă menține sațietatea.

Carnea de pui este, de asemenea, foarte hrănitoare și totodată are un aport caloric decent – în jur de 230 de calorii/ 100 grame. Un alt avantaj al cărnii de pui este acela că, spre deosebire de carnea de porc, de vita sau de miel, conține mai puține grăsimi saturate.

Fasolea – o cantitate de 100 de grame de fasole nu depășește 130 de calorii. Însă marele avantaj al acesteia consta în faptul că este foarte sățioasă și menține nivelul de zahar din sânge echilibrat – asta înseamnă că nivelul de energie al organismului vă fi menținut constant, nu vă avea suișuri și coborâșuri.

Semințele de chia – semințele de chia conțin proteine, grăsimi și fibre din belșug. Acestea mențin nivelul de zahar din sânge echilibrat, însă nu au un aport caloric deloc mare.

Sardinele – nici sardinele nu au un aport caloric foarte mare, 100 de grame nedepăşind 125 de calorii. Acestea sunt, însă, foarte hrănitoare și sunt bogate în acizi grași Omega 3, despre care se știe că sunt benefici pentru sănătatea inimii.

Somonul sălbatic – o alta sursa importanta de Omega 3 este și somonul. Introdu-l în dieta ta, întrucât este hrănitor și nu are un aport caloric mare.

Bananele – aceste fructe conțin glucoza din belșug, care oferă energie instantaneu. Bananele nu au deloc multe calorii (100 de grame de banane conțin numai 89 de calorii), însă sunt foarte nutritive și mențin nivelul de zahar din sânge echilibrat.

Iaurtul – sursa de proteine de calitate, iaurtul oferă energie pentru corp și creier și poate fi consumat fără teama de acumulare a kilogramelor în plus, întrucât nu are un aport caloric atât de mare. Se recomanda alegerea iaurturilor cu maximum 2% grăsime, niciodată a celor cu 10% grăsime.

Cafeaua – bineînțeles că nu avea cum să lipsească celebra cafea din topul alimentelor care oferă energie, însă cu un aport caloric redus. Important este să nu adaugăm zahar, siropuri, frișcă sau lapte în cafea dacă vrem că aceasta să rămână săracă în calorii. O ceașcă de cafea neagră, amară, vă oferi energie fără să saboteze silueta.

Așadar, dacă viitoare când iți este foame și simți că nu mai ai pic de energie, alege unul dintre alimentele de mai sus, mănâncă în liniște, fără să te grăbești și imediat după masa fă putina mișcare (o plimbare în aer liber e binevenită).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920