REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Top-modelul Gigi Hadid nu va fi jurat în procesul pentru agresiuni sexuale al lui Harvey Weinstein

Top-modelul Gigi Hadid nu va fi jurat în procesul pentru agresiuni sexuale al lui Harvey Weinstein

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:00 374

Gigi Hadid

Top-modelul Gigi Hadid nu va face parte dintre juraţi în procesul lui Harvey Weinstein, în care fostul producător de film este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale. Hadid a fost anunţată în legătură cu această decizie joi, potrivit presei americane, relatează AFP.

Aflată pe lista numelor trase la sorţi pentru desemnarea juraţilor, manechinul în vârstă de 24 de ani a sosit la Tribunalul din Manhattan cu puţin timp înainte de ora 09:00 locală (14:00 GMT), aşteptată de numeroşi jurnalişti.

Ea a plecat însă după circa zece minute, potrivit poliţiei, în timp ce camerele de luat vederi erau ocupate aşteptând sosirea lui Weinstein.

Potrivit presei americane, apărarea şi acuzarea au convenit să nu o păstreze pe Gigi Hadid printre juraţi în acest proces extrem de mediatizat, emblematic pentru mişcarea #MeToo.

Avocaţii contactaţi nu au confirmat imediat aceste informaţii.

Luni, în timpul fazei de preselecţie a juraţilor, Gigi Hadid a dat asigurări că poate fi imparţială în acest dosar. Ea a recunoscut însă că l-a întâlnit pe producător şi că le cunoaşte şi pe alte personalităţi ale căror nume ar putea fi menţionate în cursul acestui proces, precum Salma Hayek, care l-a acuzat pe Weinstein de hărţuire sexuală.

"Cred că pot totuşi să îmi păstrez o minte deschisă asupra faptelor", a declarat ea.

Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, un fost producător extrem de influent la Hollywood, a fost acuzat de hărţuire şi agresiune sexuală de peste 80 de femei, inclusiv de celebrităţi precum Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Lea Seydoux.

El va fi judecat la New York însă doar pentru două cazuri - un viol şi o agresiune sexuală - întrucât majoritatea faptelor reproşate s-au prescris.

Intensa mediatizare a acestui scandal a făcut ca alegerea juriului să devină dificilă: circa 750 de juraţi potenţiali au fost deja convocaţi în faza de preselecţie, şi aproape 200 au fost aleşi pentru selecţia propriu-zisă, care a început joi.

Doisprezece juraţi şi şase supleanţi vor fi selectaţi în final.

Pledoariile de început sunt programate să aibă loc pe 22 ianuarie, iar procesul este programat să se desfăşoare până pe 6 martie. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218