REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Top-modelul Gigi Hadid, posibil jurat în procesul Weinstein

Top-modelul Gigi Hadid, posibil jurat în procesul Weinstein

Replica API 15 ianuarie 2020 | 00:00 414

Gigi Hadid

Top-modelul Gigi Hadid a avut o apariţie publică luni, în calitate de potenţial jurat în procesul extrem de mediatizat al lui Harvey Weinstein, în care fostul producător de film este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale, informează AFP.

Vedeta defilărilor de modă s-a prezentat la Tribunalul din Manhattan luni dimineaţă, alături de un nou contingent de juraţi potenţiali, care se perindă de o săptămână prin sălile acestei instanţe.

Doisprezece juraţi şi şase supleanţi trebuie să fie selecţionaţi până săptămâna viitoare în acest proces emblematic pentru mişcarea #MeToo.

Gigi Hadid, în vârstă de 24 de ani şi vedetă a podiumurilor de modă din lumea întreagă, a confirmat ridicând mâna dreaptă în aer atunci când judecătorul James Burke a întrebat dacă, printre cei 120 de potenţiali juraţi convocaţi luni la tribunal, se aflau persoane care îl cunosc pe Weinstein.

"L-am întâlnit pe acuzat", a declarat modelul, înainte de a preciza că le cunoaşte şi pe alte personalităţi ale căror nume ar putea fi citate în timpul procesului, precum Salma Hayek, care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală.

Atunci când judecătorul a întrebat-o dacă va putea să judece într-o manieră imparţială chestiunile ce vor fi prezentate în timpul procesului, în pofida faptului că îl cunoaşte pe acuzat, Gigi Hadid a răspuns afirmativ.

"Cred că pot totuşi să îmi păstrez o minte deschisă asupra faptelor", a răspuns ea.

Ea va face parte dintre juraţii potenţiali chemaţi să revină la tribunal joia viitoare, pentru a participa la o nouă procedură de selecţie.

Este însă puţin probabil ca renumita Gigi Hadid, care este şi o vedetă pe reţelele de socializare, având 51 de milioane de admiratori pe Instagram, să figureze pe lista finală a juraţilor din procesul Weinstein.

Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, un fost producător extrem de influent la Hollywood, a fost acuzat de hărţuire şi agresiune sexuală de peste 80 de femei, inclusiv de celebrităţi precum Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Lea Seydoux.

El va fi judecat la New York însă doar pentru două cazuri - un viol şi o agresiune sexuală -, întrucât majoritatea faptelor reproşate s-au prescris.

Intensa mediatizare a acestui scandal a făcut ca alegerea juriului să devină dificilă: peste 500 de juraţi potenţiali au fost deja convocaţi pentru acest proces, ce ar putea dura până la începutul lunii martie.

Mulţi dintre ei au cerut deja să fie exoneraţi, declarându-se incapabili să judece faptele într-o manieră obiectivă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369