REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Top-modelul Linda Evangelista, deformată permanent în urma unei proceduri cosmetice

Top-modelul Linda Evangelista, deformată permanent în urma unei proceduri cosmetice

Replica API 25 septembrie 2021 | 00:00 974

Top-modelul Linda Evangelista a publicat online, miercuri noapte, un mesaj în care explică absenţa ei din atenţia publică în ultimii ani. Ea a mărturisit că este „deformată permanent” în urma unei proceduri cosmetice, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Linda Evangelista

Unul dintre cele mai cunoscute şi solicitate modele ale anilor 1990, Evangelista a fost cunoscută pentru prezentările de modă ale celor mai importanţi creatori, pentru copertele Vogue şi diverse campanii, dar şi pentru apariţia în videoclipul „Freedom” al piesei lui George Michael, alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford şi Christy Turlington.

Spre deosebire de colegele ei de generaţie, Evangelista a dispărut din atenţia publică în ultimii ani, iar miercuri noapte a dezvăluit pe Instagram motivul.

Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, a spus că o procedură de rutină pentru înlăturarea grăsimii, numită CoolSculpting, a deformat-o permanent, a afectat-o emoţional şi, în final, s-a retras. „Celor care s-au întrebat de ce nu am lucrat în timp ce carierele colegelor mele au fost prospere, motivul este acela că am fost desfigurată brutal de procedura CoolSculpting a Zeltiq, care a avut efectul invers celui promis”, a scris ea pe contul urmărit de peste 900.000 de utilizatori.

Fostul top-model a spus că, în loc să reducă grăsimea, procedura a crescut celulele grase şi „m-a lăsat permanent desfigurată, chiar şi după ce am făcut două operaţii de corectare, dureroase şi fără succes”.

„Am rămas, aşa cum a descris presa, «de nerecunoscut»”, a mai scris ea. În 2017, Daily Mail a publicat un astfel de titlu după ce ea a fost suprinsă de paparazzi în drum spre aeroportul din New York.

Evangelista a mai notat că a dezvoltat un efect secundar, numit paradoxical adipose hyperplasia. Potrivit Healthline, acesta este „un efect secundar foarte rar, dar grav” al procedurii de îngheţare a grăsimii, care apare în general la pacienţii de gen masculin. Site-ul explică: „Celulele grase din locul tratamentului se măresc şi nu se restrâng. Nu este cunoscut de ce se întâmplă acest lucru. Este un efect secundar mai degrabă cosmetic decât periculos fizic şi nu dispare de la sine”.

Aprobat de FDA, organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, CoolSculpting este numele de brand al remodelării nonchirurgicale prin temperatură scăzută a anumitor zone ale corpului. În ultimii ani, este tot mai populară în centrele spa.

Evangelista a menţionat Zeltiq, subsidiară a Allergan, care comercializează şi licenţiază instrumentele folosite pentru aceste proceduri.

Ea a precizat un proces şi că intenţionează să meargă mai departe pentru a scăpa de ruşinea ei, făcând public această problemă. „Am obosit să trăiesc în felul acesta. Mi-ar plăcea să ies pe uşă cu capul sus, deşi nu mai arăt ca mine”. Nu este clar dacă procesul a fost deja demarat.

Mesajul publicat de ea a primit numeroase aprecieri şi comentarii, între cei care şi-a exprimat sprijinul numărându-se Gwyneth Paltrow, Cindy Crawford şi Christy Turlington.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920