rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Topul celor mai vizibili miniștri: Florin Cîțu conduce detașat! Ce loc ocupă Vlad Voiculescu sau Dan Barna

Primele cinci locuri în topul vizibilităţii miniştrilor sunt ocupate, atât în luna ianuarie, cât şi în februarie, de prim-ministrul Florin Cîţu şi de miniştrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan şi Dan Barna, situaţie explicabilă având în vedere că în această perioadă agenda publică a fost dominată de incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală, de protestele minerilor din Valea Jiului, de discuţiile despre reluarea cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor la şcoală, despre pensii, alocaţii şi despre plafonarea sporurilor. Datele rezultă din Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de agenţia de monitorizare Klarmedia. În monitorizare au fost incluse presa scrisă, site-uri de ştiri şi social media, scrie stiripesurse.ro

IANUARIE

Premierul Florin Cîţu se situează pe primul loc în topul vizibilităţii în luna ianuarie, în presa scrisă, online şi în social media, cu 28.217 referiri, vârful fiind înregistrat în 19-20 ianuarie, zile în care premierul a acordat un interviu, a vizitat sediul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID şi în care a fost şedinţa de Guvern în care a fost modificată Strategia de vaccinare şi a fost aprobat Memorandumul privind finalizarea MCV. Tot în acest interval, a fost publicat şi raportul Băncii Mondiale care plasa România în topul ţărilor ” cu cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr şi aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19”,după cum afirma premierul.

Pe locul al doilea se situează ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, cu 21.248 de referiri, cu un maxim al vizibilităţii în intervalul 29 - 31 ianuarie, prima zi a intervalului fiind cea în care s-a produs incendiul de la Institutul Matei Balş.

Voiculescu este urmat de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cu 15.504 referiri în presă, cele mai numeroase fiind înregistrate în perioada 5-7 ianuarie, în care a fost adoptată OUG care permitea desfăşurarea învăţământului online până la 8 februarie şi când ministrul a făcut numeroase declaraţii pe această temă şi pe cea a organizării examenelor naţionale.

Pe poziţia a patra se situează ministrul Muncii Raluca Turcan, cu 8.500 de referiri, cele mai multe în perioada 26 - 28 ianuarie, când a anunţat că începe evaluarea pensiilor din România şi a făcut mai multe declaraţii pe tema alocaţiilor, a creşterii pensiilor şi a pensiilor speciale.

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a avut 5.129 de referiri în ianuarie, vârful fiind înregistrat în data de 20 ianuarie, când acesta a făcut declaraţii după şedinţa de Guvern în care au fost adoptate memorandumul privind mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi cel privind operaţionalizarea Centrului Cyber care va fi găzduit la Bucureşti.

La mică distanţă, cu 5.016 referiri, se află ministrul Justiţiei Stelian Ion, cu o vizibilitate mai mare în perioafa 5 - 7 ianuarie, care a inclus ziua în care preşedintele Klaus Iohannis a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru liberal al Mediului, Costel Alexe şi când a fost invitat într-o emisiune televizată.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a avut 4.318 de menăiuni în luna ianuarie, cele mai numeroase în 28 ianuarie, zi care a urmat scandalului numirii pe postul de director în minister a unei persoane acuzate de colaborare cu Securitatea.

Ministrul de Interne Lucian Bode, cu 4.282 de referiri, se situează pe locul 8 în top, cu un maxim în data de 29 ianuarie, ziua incendiului de la Institutul ”Matei Balş.

Ministrul Energiei Virgil Popescu are 3.801 referiri, cu un vârf al vizibilităţii în 19 ianuarie. după ce cu o zi în urmă, seara târziu, a anunţat modificări la ordinul care prevede trecerea consumatorilor în piaţa serviciului universal, perioada în care se poate opera modificarea contractului urmând a fi prelungită până în 30 iunie

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, cu 3.259 de referiri, a înregistrat un maxim în 15 ianuarie, zi în care a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre pierderile companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor şi despre evaluarea regionalelor şi directorilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Vicepremierul Kelemen Hunor are 2.897 de referiri, cele mai numeroase în data de 20 ianuarie, la două zile după ce premierul stabilise atribuţiile vicepremierilor. şi când, alături de ceilalţi membri ai Guvernului,s-a vaccinat, ocazie cu care a făcut mai multe declaraţii.

Pe următoarele locuri se află ministrul Mediului Barna Tanczos, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care a înregistrat un maxin în ziua în care s-a vaccinat şi a făcut o declaraţie emoţionantă despre decesul mamei sale şi despre faptul că trimp de un an. din cauza pandemiei, nu a putut să o îmbrăţişeze. Aurescu este urmat de ministrul de Finanţe Alexandru Nazare, de ministrul proiectelor europene Cristian Ghinea, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, precum şi de miniştrii Agriculturii, Sportului, Culturii, Apărării, pe ultimul loc situându-se ministrul Cercetării Ciprian Teleman, cu 378 de referiri.

FEBRUARIE

În luna februarie, primele cinci poziţii ale topului vizibilităţii sunt acelaşi, cu diferenţa că referirile la premier au crescut. De asemenea, ministrul de Externe urcă mai multe poziţii comparativ cu luna precedentă

Situat pe primul loc din punct de vedere al referirilor din presă, premierul Florin Cîţu înregistrează aproape 43.000 de menţiuni, maximul fiind atins în intervalul 8 - 11 februarie, care a coincis cu reluarea cursurilor online, cu anunţul privind finalizarea proiectului de buget pe 2021, dar şi cu declaraţiile referitoare la plafonarea sporurilor, la renunţarea la voucherele de vacanţă şi la intenţia de a limita călătoriile gratuite ale studenţilor, precum şi cu vizita la Bruxelles, criticată intens de PSD.

Aflat pe locul al doilea, dar la mare distanţă, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, cu peste 18.000 de referiri, a înregistrat un vârf al menţiunilor în presă în primele două zile ale lunii februarie, când continuau reacţiile după incendiul de la Institutul Matei Balş, când a fost anunţată moţiunea opoziţiei împotriva sa şi când a fost anunţată reluarea cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor la şcoală.

Ministrul Educaţiei are peste 15:000 de menţiuni în presă, cele mai multe în intervalul 3 - 5 februarie, care a coincis cu pregătirile pentru redeschiderea şcolilor, cu emiterea ordinului cu măsurile în acest sens şi cu controversele referitoare la formularul pe care ar fi trebuit să-l semneze părinţii cu privire la testarea copiilor cu simptome de COVID-19.

Ministrul Muncii Raluca Turcan, cu peste 8.500 de referiri, a înregistrat un maxim de vizibilitate în 17 - 18 februarie, când ministrul a făcut mai multe declaraţii referitoare la salariul minim, la salariile angajaţilor din ANCOM, ANRE sau ASF, la cumulul pensiei cu salariul de la stat şi la cuantumul sporurilor magistraţilor, ceea ce a generat reacţii vehemente din partea acestora. De asemenea, această perioadă a coincis şi cu protestele minerilor de la Lupeni.

Vicepremierul Dan Barna se situează pe locul al cincilea, maximul său de vizibilitate fiind atins în 10 februarie, zi în care făcut declaraţii pe teme precum bugetul, eventuale dispute între miniştrii USR PLUS şi premier, aprobarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul European.

Barna este urmat de ministrul Economiei Claudiu Năsui, cu un vârf al vizibilităţii în 18 februarie, ziiua în care a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor şi că este lansată o platformă cu toate detaliile contractelor încheiate de minister.

Ministrul Energiei Virgil Popescu, cu 4.823 de menţiuni, a atins maximul în ziua de 23 februarie.

Ministrul de Interne Lucian Bode are peste 4.500 de referiri, cele mai numeroase în 22 februarie, la o zi după incidentul de la unitatea mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta şi când a anunţat măsuri după intervenţia la un apartament în flăcări, la Constanţa, unde o femeie a murit.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă are peste 4.100 de menţiuni, cu un vârf în 12 februarie, când a făcut declaraţii referitoare la podul de la Brăila şi la drumurile expres.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion, cu 3.735 de referiri, a avut un vârf de vizibilitate în 12 februarie, zi în care a susţinut o conferinţă de presă în care a abordat teme referitoare la Secţia privind infracţiunile din justiţiei, pensionările din sistem, bugetul ministerului şi la condamnaţii fugiţi din ţară.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă mai multe poziţii faţă de luna precedentă şi înregistrează cele mai multe menţiuni în perioada 3 - 4 februarie, în perioada crizei provocate de reţinerea mai multor turişti români în Mexic.

Vicepremierul Kelemen Hunor are puţin peste 3.000 de referiri, vârful fiind atins în 10 februarie, când a făcut declaraţii referitoare la eliminarea pensiilor speciale şi la proiectul de buget.

În topul vizibilităţii urmează ministrul Agriculturii Adrian Oros, cu cele mai multe menţiuni în ziua în care fermierii au protestat în faţa ministerului, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea, ministrul Mediului Barna Tanczos, ministrul Sportului Eduard Novak, ministrul Finanţelor Alexandru Nazare (vârful de vizibilitate a fost atins în perioada scandalului somaţiilor pentru debite deja achitate şi al aglomeraţiei de la unele sedii ale Administraţiilor Finanţelor Publice din Bucureşti). De asemenea, urmează miniştrii Apărării, Culturii şi Cercetării.

joi, 4 martie 20211013
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00iecxtazi(4 mar 11:13)
vand hartie igienica cu fata lui catu pe ea .0788898989
02Topul puli mele(4 mar 09:36)
O gasca de derbedei morti de foame condusi de un vitel numit kwj
03cutu-cutu,cu oscioru(4 mar 09:05)
Ca-i un idiot, un ametit cu parul lins si care isi face selfie. D-aia este cel mai vizibil. Ca-n fiecari zi stropeste o tampenie.
03MUIE MALARIA GALBENA(4 mar 07:55)
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
16rusine(3 mar 23:33)
Cutzu Cutzu, balbaitul cu cel mai mare tupeu din tara asta
18muie catu(3 mar 22:31)
Cel mai infect guvern condus de balbaitul drogat Catu. Multa muie sustinatorilor lor
17mari(3 mar 22:18)
Cei mai incompetemti guvernanta de la revolutie incoace
17Ptr Citu ultima gaina(3 mar 22:04)
din obor sa imi sugi.pula mie si la pe se de impreuna cu kwh
27ROman(3 mar 18:09)
conduce si in topul celor mai mari sugatori de pula. MUIE PNL
07nu inteleg ce scrieti(3 mar 16:41)
ministi sau ministri plmele
135Forzza Citu...!(3 mar 16:33)
Huooooo PZD !
mai mult...Politică
14 apr 00:14PoliticăGorghiu: În curând, agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că, prin brăţările electronice pentru agresori, România se va îndepărta de...356

14 apr 00:13PoliticăCiolacu: Eu nu pot să instig oamenii să iasă acum în stradă. PSD ia în considerare greva parlamentară309
14 apr 00:13PoliticăKelemen Hunor: Într-o pandemie, într-o criză, din viaţa oamenilor nu faci subiecte politice308
14 apr 00:00PoliticăAUR contestă la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricţiilor impuse de...296

14 apr 00:00PoliticăAEP: Peste 13 milioane de lei, subvenţii virate partidelor în luna aprilie272
14 apr 00:05PoliticăCiolacu spune că Orban a încălcat regulamentul în privinţa moţiunii simple: Vom face sesizare la CCR358
14 apr 00:05PoliticăCiolacu: „Ministrul Voiculescu a ştiut, înainte de incident, că TIR-ul în care au murit trei oameni este defect“

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marţi, că ministrul sănătăţii a ştiut, înainte de incidentul de la Spitalul...439

14 apr 00:05PoliticăGuvernul va reglementa miercuri suspendarea activităţii operatorilor economici care nu respectă regulile anti-COVID526
14 apr 23:21PoliticăRafila, PSD: Noi ne grăbim cu moţiunea, pentru a-i da ocazia premierului să îl remanieze pe Voiculescu393
14 apr 23:21PoliticăProfesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Explicațiile ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți la Digi24 că există o „presiune din ce în ce mai mare din...629

14 apr 00:06PoliticăCIRC în PARLAMENT. Dianei Șoșoacă i s-a INTERZIS să intre în SALĂ cu masca transparentă3174
14 apr 00:10PoliticăFlorin Cîțu: Capacitatea de vaccinare anti-COVID a ajuns la 115.000 de persoane pe zi525
Vremea
8.9°8.8° - 8.9° miercuri, 14 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 89%
Vânt: 8.17 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 apr 00:00SportChampions League: Bayern Munchen și Porto câștigă, dar PSG și Chelsea merg în semifinale

Victoria obținută de Bayern Munchen la Paris (1-0) nu a fost suficientă. PSG a eliminat deținătoarea trofeului și...500

14 apr 00:00SportOFICIAL Dușan Uhrin Jr, noul antrenor al echipei Dinamo

Duşan Uhrin Jr. este noul antrenor al echipei FC Dinamo, începând de marţi seară, în locul lui Gheorghe Mulţescu,...380

14 apr 00:00SportStefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov și Fabio Fognini merg mai departe (Rezultatele zilei)

Grecul Stefanos Tsitsipas, al patrulea favorit, a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului de...289

14 apr 00:00SportGigi Mulțescu și-a anunțat demisia de la Dinamo: "Mă opresc aici"

Dinamo a fost învinsă de Astra Giurgiu, scor 1-0, în turul semifinalelor Cupei României, iar la finalul partidei...351

Local
14 apr 21:57LocalBEAT și FĂRĂ permis, a FURAT un Tico și a BUȘIT 3 MAȘINI!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 11.04.2021, a formulat...819

14 apr 21:56LocalŢigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit mai multe pachete cu țigarete de contrabandă la...801

14 apr 21:55LocalÎncă un CONTAINER încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

767

14 apr 21:55LocalRECIDIVISTĂ, ÎNCARCERATĂ pentru FURT CALIFICAT

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 12 aprilie a.c., au identificat o femeie, de...911

14 apr 21:55LocalPrins, la VOLAN, BEAT şi fără PERMIS

Mai multe infracțiuni la regimul rutier au fost constatate de polițiștii constănţeni în ultimele 24 de ore....733

14 apr 21:55LocalMINOR, CERCETAT după ce a FURAT DOUĂ TELEVIZOARE

622

Politică
14 apr 23:21PoliticăProfesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Explicațiile ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți la Digi24 că există o „presiune din ce în ce mai mare din...629

14 apr 00:06PoliticăCIRC în PARLAMENT. Dianei Șoșoacă i s-a INTERZIS să intre în SALĂ cu masca transparentă

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a certat cu șefa Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scânteie. Șoșoacă a venit la...3174

14 apr 00:10PoliticăFlorin Cîțu: Capacitatea de vaccinare anti-COVID a ajuns la 115.000 de persoane pe zi

525

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2517

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2710

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3740

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3715

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7055

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8049

Monden
14 apr 00:00Monden„Dynamite“, piesa grupului de K-pop BTS, a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube

''Dynamite'', piesa grupului de K-pop BTS, a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube, la câteva luni după ce...296

14 apr 00:00MondenGala Met va avea loc în septembrie 2021 şi mai 2022

Gala Met, unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului organizate la New York, va avea loc în doi...286

14 apr 00:00MondenOSCAR 2021: Ceremonie cu prezenţa fizică a vedetelor, nu prin Zoom

263

14 apr 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea au îngropat securea războiului: „Nu regret nimic. Nici pe el“

Andreea Bălan (36) a fost invitată să participe la podcast-ul moderat de către Cătălin Măruță. Vedeta a...384

14 apr 00:00MondenMacaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți. Ce nume va purta micuțul

Macaulay Culkin, devenit cunoscut datorită personajului Kevin din pelicula "Singur acasă", și iubita lui au devenit...465

14 apr 00:00MondenArnold Schwarzenegger vrea iar pătrăţele, la 73 de ani!

Gata, s-a terminat cu îndoparea: Arnold Schwarzenegger intră la regim de slăbit! El vrea să redevină un pachet de...363

14 apr 00:00MondenActorul Joseph Siravo, cunoscut pentru rolul din serialul „The Sopranos“, a murit la vârsta de 66 de ani

Actorul Joseph Siravo, cunoscut pentru interpretarea tatălui mafiot al lui Tony Soprano în serialul de succes ''The...320

14 apr 00:00MondenJ-Lo, H.E.R. şi Foo Fighters, prezente la un concert de promovare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Selena Gomez, Jennifer Lopez, J Balvin sau trupa Foo Fighters se numără printre vedetele care vor participa la "VAX...286

14 apr 00:00MondenDisney+ pregăteşte un serial despre David Beckham ca mentor al unor tineri fotbalişti

249

Mapamond
14 apr 00:00MapamondSUA: Minneapolis sub tensiune în creştere după moartea unui tânăr de culoare ucis de poliţie

Minneapolis a cunoscut marţi a doua seară de demonstraţii, în pofida intrării în vigoare a unei interdicţii de...283

14 apr 00:00MapamondCel puţin 20 de morţi într-un accident de autobuz în Peru

Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident de autobuz în Peru, informează marţi dpa şi Xinhua,...268

14 apr 00:00MapamondCoronavirus: India aprobă vaccinul rusesc Sputnik V

256

14 apr 00:00MapamondOMS cere suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere sălbatice vii pe pieţele alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere...283

14 apr 00:00MapamondIsraelul revine, de duminică, la clasele cu efectiv complet de elevi

Cancelaria prim-ministrului Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că guvernul a decis redeschiderea pe scară largă a...293

14 apr 16:38MapamondCoronavirus: Aproximativ 7,7 milioane de doze de vaccin, administrate în Polonia

255

Sănătate
14 apr 00:00SănătateBeneficiile usturoiului: te ajută să combați răceala și să crești imunitatea

Tu cât de des mănânci usturoi? Știm că fugi de el din cauza mirosului neplăcut, însă știm la fel de bine și...328

14 apr 00:00SănătateDe ce apare starea de somnolență după masă?

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată de ce te ia somnul după masă de seară sau de prânz, oricât ai fi fost...392

14 apr 12:04SănătateEști vegetarian sau vegan? Aceste alimente care conțin fier sunt excelente pentru ține

298

14 apr 00:00SănătateObezitatea și boala Alzheimer: cum sunt conectate?

Un studiu al Departamentului de Neuroștiințe de la Universitatea Sheffield din Regatul Unit a analizat relația dintre...283

14 apr 00:00SănătateCe impact are îngrijorarea excesivă asupra organismului?

Te îngrijorezi des? Poate că, în sinea ta, ai impresia că prin îngrijorare poți preveni ca anumite lucruri...314

14 apr 00:00SănătateTot ce trebuie să știi despre borș, un leac tipic românesc

Ca și conținut, un borș de casă realizat după o rețeta corectă este bogat în vitamine, minerale, carbohidrați,...340

14 apr 00:00SănătateBrânza tofu: contrandicaţii, conținut nutriţional și cum o poți consuma

Tofu este o brânză făcută din laptele obținut din boabe de soia. Bineînțeles, această nu conține gluten și...302

14 apr 00:00SănătateCum recunoști o lampa cu sare de Himalaya contrafăcută

Sarea de Himalaya are o mulțime de beneficii pentru sănătate, de aceea lămpile cu sare de Himalaya sunt la modă...373

14 apr 00:00Sănătate8 moduri prin care poți reduce stresul din viața ta

300

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT