REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tot aşteptând fonduri de la UE pentru reabilitare, Policlinica 2 stă să cadă

Tot aşteptând fonduri de la UE pentru reabilitare, Policlinica 2 stă să cadă

Replica API 30 august 2012 | 00:00 168

Clădire demnă de film horror

Clădire demnă de film horror

Policlinica 2 din Constanţa arată ca după război. Tavan căzut, tencuială scorojită şi camere de aşteptare cu fotolii rupte. Deşi este o unitate spitalicească ce ar trebui să beneficieze în sistem de urgenţă de reabilitare, se pare că birocraţia nu ţine cont de faptul că bolnavii au nevoie de condiţii mai bune.

Cele 3 etaje funcţionale ale policlincii par desprinse dintr-un film de groază şi totuşi medicii plătesc o chirie de 21 de euro pe metrul pătrat pentru a-şi putea desfăşura activitatea, clădirea fiind sub tutela Consiliului Judeţean Constanţa. Din spusele medicilor ce îşi desfăşoară activitatea în incinta unităţii spitaliceşti, reprezentanţii CJC ar fi înaintat deja toată documentaţia necesară pentru ca reabilitarea să fie posibilă. Clădirea construită în anii '80 nu a beneficiat niciodată de lucrări de reabilitare, acesta fiind motivul principal pentru starea în care se află acum.

Policlinica aduce cu oraşele fantomă

Odată intrat în clădire, ai pur şi simplu impresia că te-ai întors în timp, sau că eşti de fapt într-un oraş-fantomă. Anunţurile pe jumătate rupte de pe pereţi şi vechiul număr al pompierilor scris cu vopsea pe tencuială împreună cu scările "ciobite" şi balustrada pe care au pus mâna mii de bolnavi te îndeamnă, parcă, să te dai trei paşi în spate şi să părăseşti unitatea spitalicească. La primul etaj, din multitudinea de specializări şi cabinete de odinioară, au mai rămas doar un cabinet de stomatologie şi un cabinet de cardiologie, jumătatea cealaltă de culoar fiind sub custodia clincii de analize ce se afla la parterul unităţii. Al doilea etaj este parcă desprins dintr-un alt film, aici aflându-se mai multe cabinete, numărul acestora crescând pe măsură ce urci scările. Aici, la etajul doi, pacienţii pot avea parte de consultaţii oftalmologice, geriatrice, dermato-venerice şi O.R.L, asta doar dacă eşti îndeajuns de curajos încât să aştepţi într-o încăpere cu tencuiala tavanului pe jumătate desprinsă. La al treilea etaj, care de altfel este şi ultimul funcţional, găsim pe geam lipite plăcuţele cu: neurologie, psihiatrie, cardiologie, oftalmologie şi endocrinologie. Culoarul lung şi care parcă nu se mai termină are tavanul umflat şi bucăţi mari din acesta sunt desprinse. Condiţiile policlinicii îi înfurie şi pe pacienţii care sunt nevoiţi să aştepte la cabinetele din incintă. "Cum e posibil să ne lase să stăm în astfel de condiţii?", a spus nervos un vârstnic care aştepta să intre în cabinetul de Cardiologie. Puţini ştiu însă că nu cadrele medicale sunt de vină, ci birocraţia care întârzie apariţia fondurilor de renovare. "Aceasta clădire aparţine Consiliului Judeţean Constanţa. Aceştia au înaintat documentaţia necesară şi acum aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Clădirea datează din anii '80 şi s-a degradat foarte mult, ea neavând parte de nici măcar o renovare. Nici nouă nu ne convine cum ne primim pacienţii pentru că noi vrem să le oferim condiţii bune. Aici plătim o chirie de aproximativ 20 de euro pe metrul pătrat, iar de renovările cabinetelor, în interior, tot noi ne ocupăm. Nu ne rămâne decât să sperăm şi să aşteptăm demararea lucrărilor de reabilitare", a declarat, pentru "Replica", una din doctoriţele aflate la etajul trei , aceasta dorind să-şi păstreze anonimatul.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218