REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tot ce trebuie să știi despre borș, un leac tipic românesc

Tot ce trebuie să știi despre borș, un leac tipic românesc

Replica API 14 aprilie 2021 | 00:00 932

Ca și conținut, un borș de casă realizat după o rețeta corectă este bogat în vitamine, minerale, carbohidrați, aminoacizi, vitaminele D și H, enzime, minerale și oligoelemente precum seleniul și cromul.

De ce ar trebui să folosim borș de casă ca remediu naturist

Da, borșul nostru și al bunicilor noastre este un medicament numai bun.

Are numeroase proprietăți, din care va spun mai ales despre cele dietetice și purificatoare (există chiar și cure de borș).

Ca și conținut, borșul este bogat în vitaminele B și C, minerale, carbohidrați, aminoacizi, vitaminele D și H, enzime, minerale și oligoelemente precum seleniul și cromul. Acesta este extrem de nutritiv și combate slăbiciunea și oboseală.

Popular, este un remediu renumit în cazuri de indigestie, în primul rând datorită aportului de probiotice naturale, dar și pentru că ajută la eliminarea toxinelor din corp. Borșul poate fi folosit și în cure de slăbire, stimulând arderea grăsimilor, scrie doc.ro.

Indigestiile, constipația și diareea pot fi combătute prin consumul zilnic de borș de casă. Dacă urmezi o cură pe baza de borș, vei reuși să reglezi tranzitul intestinal și să ameliorezi problemele gastrointestinale.

Pentru a beneficia de bacteriile probiotice din borș, acesta trebuie consumat că atare. Atunci când este fiert în ciorbe, borșul își pierde calitățile probiotice, însă are în continuare o serie de efecte benefice pentru sănătate.

Borșul este folosit în popor și pentru ameliorarea afecțiunilor respiratorii precum bronșitele sau astmul.

Epuizarea fizică este și ea combătută prin consumul de borș.

Indiferent de afecțiunile pentru care este folosit borșul, acesta este administrat mai multe zile la rând, sub formă de cură ce poate ține de la o săptămâna până la câteva luni.

Borșul mai este renumit și pentru combaterea mahmurelii. Acesta nu numai că ameliorează simptomele neplăcute ce apar în urmă consumului abuziv de alcool (greață, dureri de cap, senzație de slăbiciune), ci are și abilitatea de a accelera ameliorarea mahmurelii.

Și în frumusețe este des folosit, mai ales pentru măști ale tenului uscat. Poți să prepari o asemenea masca amestecând borș cu alte ingrediente benefice pentru ten precum: tărâțe, avocado, banană, ou. Aplică masca pe baza de borș pe tenul curat și las-o să acționeze în jur de 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță. Folosește o asemenea masca o dată pe săptămâna pentru menținerea tenului frumos și sănătos.

Dacă v-am convins de multiplele sale beneficii, puteți încerca să îl preparați și voi acasă.

Borșul din comerț este pasteurizat, ceea ce înseamnă că proprietățile sale sunt diminuate. De aceea, e recomandat să se consume borș produs în casă, obținut numai din ingrediente naturale.

Rețeta de borș a bunicii

Se folosesc tărâțe de grâu, mălai și huşte (tărâțe rămase de la prepararea anterioară, care ajută la grăbirea fermentării - dacă nu aveți, puteți pune puțină drojdie). Că și condiment se pot folosi câteva tulpini de leuștean. Acestea, în combinație cu apă, se lasă la fermentat o zi întreagă, apoi lichidul se strecoară și se pune în sticle.

Cura de slăbire cu borș

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, poți urmă cură de slăbire cu borș.

Dietă cu borș presupune consumarea unui pahar de borș înainte de fiecare masă. Bineînțeles, porțiile vor fi reduse, iar consumul de alimente cu densitate calorică mare vor fi eliminate din alimentație. Borșul va reduce apetitul și totodată va stimula eliminarea toxinelor din organism.

Această dietă nu ar trebui să fie ținută mai mult de o săptămâna, maximum două. Dacă suferi de afecțiuni cronice, discuta cu medicul tău înainte de a urmă dietă cu borș.

În cazul în care apare diareea, se va renunţa la dietă cu borș întrucât această băutură are efecte laxative.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Borsul este interzis persoanelor cu intoleranta la gluten, se putea specifica in articol..
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218