REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tot mai mulți medici sunt infectați cu noul coronavirus

Tot mai mulți medici sunt infectați cu noul coronavirus

Replica API 1 noiembrie 2020 | 00:00 1450

România a înregistrat 5.753 cazuri noi de COVID-19. Capitala şi nouă judeţe sunt în scenariul roşu. În Craiova, zeci de cadre medicale sunt bolnave de COVID-19, scrie stiripesurse.ro

Numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 creşte tot mai mult în România. Peste 11.000 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitale, iar 917 sunt în stare gravă, la ATI. Printre bolnavi sunt şi tot mai multe cadre medicale. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, de exemplu, în ultimele săptămâni, aproximativ 60 de medici, asistenţi şi infirmieri din Terapie Intensivă şi Urgenţe s-au infectat cu SARS-COV-2, informează Mediafax.

Lidia Enache este unul dintre angajaţii din UPU care s-au îmbolnăvit. O săptămână a stat internată în spital, iar acum se teme că se va reinfecta. „Una singură într-o arie, muncim dintr-un capăt în altul. Apoi, intrăm la izolator. Trebuie să mergem şi acolo. La 20 de pacienţi, cine să-i îngrijească şi pe ei. Noi cu un singur asistent. Uneori mai intră ei doi. Uneori”, a declarat Lidia Enache, infirmieră UPU la Spitalul Județean din Craiova.

Iar numărul celor care se îmbolnăvesc ar putea fi şi mai mare, declară Mirela Mitrache, o asistentă medicală de la UPU. Mirela spune să toţi angajaţii de aici lucrează în condiţii ca pe front.

Mirela lucrează în ture de 12 ore. Patru ore îngrijeşte bolnavii de COVID-19, care ajung la urgenţă, apoi merge în zona non-covid. Munca este mult mai dificilă şi din cauza numărului mare de bolnavi, care nu mai au loc în secţiile COVID-19 din spital.

„Noi acum facem tratamente. Noi nu făceam tratamente din 12 în 12 ore. Noi le făceam tratamentul de urgenţă şi pacientul mergea pe secţie. Acum, pacienţii stau şi câte 2-3 zile. Trebuie să le faci tratament, în special pe izolator. Nu sunt locuri”, a spus Mirela Mitrache, asistent medical la UPU.

Ringo Dămureanu, preşedintele Federaţiei Sindicale Forţa legii, acuză conducerea spitalului că nu ia măsuri pentru a suplimenta numărul angajaţilor de la Unitatea de Urgenţă. Dămureanu a sesizat mai multe instituţii ale statului, iar Direcţia de Sănătate Publică l-a sancţionat cu avertisment pe managerul spitalului.

„S-a constatat că era nevoie de o suplimentare de personal. Ce anume credeţi că solicita conducerea UPU? Următoarele posturi: 3 infirmiere, 5 îngrijitoare de curăţenie, 2 brancardieri şi un asistent social. Zero medici, zero asistenţi medical”, a explicat Ringo Dămureanu.

Potrivit managerului spitalului, Laurenţiu Ivanovici, toate cele 16 posturi vacante din UPU, printre care şase de asistente medicale, au fost ocupate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102