REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tot mai mulţi TINERI apelează la fertilizarea in VITRO!

Tot mai mulţi TINERI apelează la fertilizarea in VITRO!

Replica API 21 ianuarie 2022 | 11:30 2538

Stresul , fumatul şi alimentaţia reprezintă doar o parte din factorii de risc ce duc la infertilitate, problema cu care 1 din 4 cupluri din România se confruntă. Se pare că 80% din tineri apelează la băncile de ovocite și de spermatozoizi, unde 81% dintre aceștia reușesc să devină în scurt timp părinți. Specialiștii declară că au întâlnit și tineri de 25 – 26 de ani care aleg această metodă.

Tot mai multe cupluri se confruntă, în zilele noastre, cu problema infertilității, motiv pentru care 80% dintre tineri apelează la metodele oferite de băncile de ovocite și de spermatozoizi. Potrivit specialiștilor, stresul și oboseala reprezintă factori de risc ce pot duce la infertilitate.

Fertilizarea in vitro cu ajutorul unui donator de spermă sau de ovocite dă greș foarte rar, iar studiile arată că peste 80% dintre femeile care au apelat la această metoda au rămas însărcinate. Se pare că în ultimii doi ani a crescut numărul cuplurilor care au optat pentru acestă variantă.

Sunt multe cupluri care decid să-și congeleze lichidul seminal și ovocitele, în acest fel, practic se asigură că pot să facă copii la orice vârstă. Iar acest lucru chiar este posibil şi la îndemână.

Ce spun specialiștii

Potrivit declarațiilor medicului embriolog, Ioana Nistor Mandache, tinerii se confruntă cu problema infertilității și la 25-26 de ani și apelează la metoda fertilizării in vitro cu ovocitele lor sau chiar să comande ovocite din import. În perioada pandemiei, cuplurile s-au axat pe această problemă și a crescut numărul de cereri de fertilizări.

Ioana Nistor Mandache

”Tinerii ajung și la 25 – 26 de ani să aibă probleme și să apeleze la noi pentru fertilizare in vitro, să o facem cu ovocitele lor sau chiar să comandăm ovocite. S-au axat pe această problemă, odată cu apariția pandemiei și a crescut numărul de solicitări pentru a avea copii”, a declarat medicul embriolog, Ioana Nistor Mandache.

De asemenea, medicul specialist obstetrică-ginecologie, Carmen Ianiotescu, a precizat că unul din patru cupluri suferă de infertilitate atât în România cât și la nivelul european, iar numărul pacienților, care se adresează pentru procedurile de fiv cu ovocite donate a crescut, întrucât și vârsta femeilor care doresc să obțină o sarcină a crescut. Chiar dacă ovocidetele sunt donate, se pare că, fătul împrumută trăsături, în special trasături comportamentale, de la mamă.

Carmen Ianiotescu

”Unu din patru cupluri suferă de infertilitate și în România, și la nivelul Europei. A crescut numărul pacienților care se adresează pentru procedurile de fiv cu ovocite donate, pentru că și vârsta femeilor care doresc să obțină o sarcină a crescut. Chiar dacă ovocitele sunt donate, iar materialul genetic nu este 100% al ei, copilul va împrumuta trăsături, în special trăsături comportamentale de la mamă”, a precizat medicul specialist obstretico-ginecologie Carmen Ianiotescu.

În România, donarea de lichid seminal și de ovocite este interzisă, însă cuplurile care optează pentru astfel de proceduri, pot apela la băncile din Danemarca sau din Spania.

Managerul unui spital care se ocupă de fertilizări in vitro va veni în studioul Replica de Constanța, prin urmare, așteptăm întrebările dumneavoastră la numărul de WhatsApp 0742138005 sau prin e-mail la replicapres@yahoo.com.

M.O.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca n.au snaga maimutzoii iar maimutele stau pe telefon
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367