REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tot Micu deţine controlul la Primăria Tuzla: noul viceprimar este Moisei

Tot Micu deţine controlul la Primăria Tuzla: noul viceprimar este Moisei

Replica API 23 septembrie 2015 | 00:00 322

Taner Reşit, plasat în arest la domiciliu

Taner Reşit, plasat în arest la domiciliu

Constantin Micu, Taner Reşit

Fostul viceprimar al comunei Tuzla, Taner Reşit, nu se mai află în arestul preventiv. El a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia aparţine Curţii de Apel Constanţa şi este definitivă. În arest la domiciliu merge şi Ştefan Radu. Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada 16.08.2015 - 8.09.2015, pentru a obţine de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 48.000 de euro, au exercitat asupra acestuia din urmă acte de constrângere constând în ameninţări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienţilor, împiedicarea accesului în spaţiul comercial şi a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor şi sechestrarea bunurilor aparţinând firmei respective. La data de 8 septembrie, spun procurorii, cei doi ar fi exercitat acte de violenţă fizică asupra persoanei respective.

În 17 septembrie, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului viceprimarului Taner Reşit, până la încetarea măsurii arestării preventive. De asemenea, şi primarul din Tuzla, Constantin Micu, a fost eliberat din funcţie. Trebuie precizat faptul că marţi dimineaţă consilierii locali din Tuzla s-au întrunit în şedinţă pentru alegerea viceprimarului cu atribuţii de primar. La primele ore ale dimineţii, consilierii au venit cu propuneri, apoi şi-au exprimat, prin vot secret, opţiunea privind viitorul conducător al comunei.

După o oră de deliberări, s-a decis, în unanimitate: Ion Moisei va prelua atribuţiile lui Reşit Taner. Proaspăt reîntors din Cehia, chipurile o călătorie în interesul comunei, pe banii primăriei, Constantin Micu spera ca Ion Moisei să-i ia locul vicelui şi, din câte se pare, intuiţia sa a fost corectă întrucât consilierii au decis ca acesta să conducă localitatea. „Pornesc cu gânduri bune. Îmi doresc să continui proiectele domnului primar Constantin Micu, să obţinem fonduri, să ducem localitatea mai sus decât este“, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, viceprimarul cu atribuţii de primar al localităţii Tuzla.

Reamintim că localitatea a rămas fără şef de al jumătatea lunii curente, după ce prefectul Ion Constantin a eliberat ordinul de eliberare din funcţie a lui Constantin Micu, ca urmare a unei decizii definitive de condamnare pentru că s-a folosit de cardurile primăriei pentru a alimenta cu combustibil autoturismele ce nu se aflau în proprietatea administraţiei locale. În locul lui Constantin Micu urma să preia atribuţiile de primar viceprimarul, respectiv Reşit Taner, însă acesta din urmă a fost săltat de procurori pentru şantaj.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614