REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Toţi elevii din Agigea au primit rechizite şcolare gratuite

Toţi elevii din Agigea au primit rechizite şcolare gratuite

Replica API 16 septembrie 2015 | 00:11 304

Primăria decontează uniformele preşcolarilor

Primăria decontează uniformele preşcolarilor

Deschiderea noului an şcolar a readus la viaţă comunitatea din Agigea. Luni, la orele dimineţii, străzile din comună s-au transformat în adevărate furnicare, sute de elevi şi preşcolari – cei mai mici însoţiţi de părinţi sau bunici – îndreptându-şi paşii spre instituţiile de învăţământ. Începerea anului şcolar 2015-2016 a fost sărbătorită într-un mod festiv.

De precizat faptul că Primăria comunei Agigea și Consiliul Local vin în sprijinul elevilor înmatriculaţi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi. Toţi elevii din Agigea și Lazu, inclusiv cei de la grădiniţe, au găsit pe bănci, în prima zi de şcoală, peste 700 de pachete cu rechizite. Astfel, părinții elevilor au fost degrevați şi în acest an de achiziționarea ghiozdanelor. Rechizitele şcolare sunt acordate gratuit în cadrul „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi clasele 1-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, 2013-2017”, demarat de către Consiliul Judeţean, conform Hotărârii nr. 342. Pachetele conţin câte un rucsac şcolar, caiete A4 şi A5, penare complet echipate, cărţi de colorat, creioane colorate, etc. ”Această decizie vine în completarea măsurilor luate de administraţia locală în învăţământ, investiţii în reparaţii, modernizări, igienizări şi contribuie la prevenirea abandonului şcolar. De menționat faptul că administrația locală oferă rechizite tuturor elevilor din comună, indiferent de situația financiară și socială, pentru a-i stimula să învețe mai bine”, susțin reprezentanții Primăriei Agigea. De asemenea, preșcolarii vor primi din partea administrației locale și uniforme. Potrivit primarului, fiecare preșcolar va beneficia de un ajutor financiar în valoare de 100 de lei. Fondurile necesare pentru uniforme sunt prevăzute în Bugetul local pentru anul 2015, la Cap.68.57- “Asistenţă socială”. Eforturile administraţiei locale pentru realizarea proiectului au fost unele susţinute. „Este al optulea an consecutiv în care acordăm uniforme celor mai mici dintre şcolari. În următoarea ședință de Consiliu Local se vor aproba fondurile necesare pentru uniforme. Este foarte important să venim în sprijinul părinţilor care an de an sunt nevoiţi să facă foarte multe cheltuieli pentru copii”, a declarat primarul Cristian Maricel Cîrjaliu. Cu ocazia începerii noului an şcolar, edilul dorește tuturor elevilor rezultate cât mai bune la învăţătură şi îi asigură că le va fi alături în orice împrejurare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614