REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Toţi elevii şi profesorii din Peştera vor avea tablete

Toţi elevii şi profesorii din Peştera vor avea tablete

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:04 1415

Odată cu întreruperea cursurilor şi apoi cu declararea "stării de urgență " în România, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Recomandările ministerului educației și ale inspectoratelor școlare au fost de "muta" educația în online, în mediul virtual. Un spațiu atât de familiar pentru unii tineri, dar atât de nou pentru învățământ. Un loc de relaxare pentru mulți, dar un tărâm în mare parte necunoscut pentru educația de zi cu zi.

Cele mai importante aspecte ale învățământului online sunt reprezentate de existența resurselor materiale educaționale (laptop, tableta, smartphone etc) si accesul la internet. Întreruperea cursurilor pe o perioadă ce nu poate fi estimată a reprezentat o provocare pentru toți cei implicați în comunitatea educaționala în ceea ce privește aspectele prezentate mai sus.

Beneficiari, toţii elevii, preşcolarii şi cadrele didactice

De aceea, administrația locală din comuna Peștera a decis procurarea de tablete şi sim-uri de date pentru toți preşcolarii, elevii și cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Peștera și structurile arondate. Respectivele resurse educaționale vor fi folosite doar în procesul de învățământ și vor asigura accesul egal al tuturor elevilor la un drept garantat prin constitutie, educația.

“Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut ca această inițiativă să prindă contur, respectiv Consiliului Local Peștera, echipei Primăriei Peștera, cadrelor didactice ale Scolii Gimnaziale nr. 1 Peștera, părintilor, şi nu în ultimul rând conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanţa. Împreună, am analizat, am dezbătut și am luat, speram, cea mai bună soluție, în favoarea elevului, actor principal pe marea scena a educației! Educaţia e un prieten pe care nicio nenorocire nu îl poate deprima, nicio crimă nu îl poate distruge, niciun inamic nu îl poate ţine la distanţă şi niciun despotism nu îl poate supune, spune Joseph Addison”, a declarat primarul localităţii Peştera, Marius Liviu Petre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614