REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Toţi elevii trebuie să poarte uniformă şi semnele distinctive de identificare

Toţi elevii trebuie să poarte uniformă şi semnele distinctive de identificare

Replica API 21 ianuarie 2015 | 00:02 313

Şedinţă de lucru cu directorii de şcoli din Constanţa

Şedinţă de lucru cu directorii de şcoli din Constanţa

Directorii tuturor unităţilor şcolare din judeţul Constanţa s-au întrunit, marţi, al Palatul Copiilor, în cadrul unei şedinţe ordinare, întrunire care, de altfel, are loc în fiecare lună, la solicitarea „generalului” Răducu Popescu. În cadrul acestei întâlniri au fosta bordate mai multe subiecte, dar, în pricipal, s-a pus accent Ordinul Ministrului Educaţiei, respectiv Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitare (ROFUIP), publicat, de altfel, în Monitorul Oficial la 13 ianuarie a.c. Pe lângă acest subiect, Răducu Popescu, inspectorul general al Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, a mai adus în discuţie obligativitatea uniformelor în şcoli şi semnele distinctive de identificare (ecusoane). „Este o şedinţă tehnică pe care o desfăşurăm în fiecare lună, întâlnire cu directorii. Aşteptăm de la ei o adaptare rapidă la ceea ce s-a hotărât şi ceea ce prevede noul regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ. Regulamentul prevede şi impune anumite hotătâri pe care Consiliul de Administraţie (n.red. CA) le-a luat în anii precedenţi”, a spus Răducu Popescu. Cât despre uniforme, acesta a punctat faptul că este de acord cu acest aspect chiar dacă, spune el, asta ar însemna costuri ceva mai mari din partea părinţilor.

Însă, insistă Popescu, cu ajutorul asociaţiilor de părinţi, şi acei copii care provind din familii cu potenţial financiar foarte scăzut, trebuie să poarte ţinuta obligatorie: „Este un lucru foarte bun. Eu îl privesc ca un semn de apartanenţă şi mândrei faţă de unitatea şcolară în care îşi desfăşoară cursurile. Poate presupune şi un cost suplimentar, dar în majoritatea unităţilor există această preocupare. Prin introducerea acestei prevederi asociaţia de părinţi îşi poate asuma un singur semn distinctiv, ele existând în acest moment. Nu cred că efortul financiar e unul considerabl. Există familii care vor avea dificultăţi în a se înscie aici, dar am convingerea că asociaţiile de părinţi au înţelepciunea şi dispinibilitatea de a găsi soluţii pentru aceşti copii, prin efortul celorlalţi. Toţi copiii trebuie să existe aceste reguli. Nu e nimic deplasat, sunt măsuri care îndreaptă educaţia către o zonă normală”, a declarat „Generalul”. În cadrul şedinţei ordinare a fost semnat şi un protocol al ISJ cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Ce implică, mai exact, acest acord? „Este un protocol foarte important pe care-l apreciem, care-şi propune, împreună cu ISJ, CCINA, participarea la orientarea şcolară a elevilor, informându-i obiectivul asupra a ceea ce pot face pentru viitorul lor şi în ce specilaizări se pot îndrepta, astfel încât siguranţa financiară să fie asigurată, viitorul acelui elev să aibă un demers realist. De fapt, despre asta este vorba: armonizarea între partea teoretică şi formrea elevilor şi zona economică comercială şi de servicii pe care dorim să o completăm cu profesionişti bine pregătiţi”, a explicat inspectorul general Răducu Popescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218