REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Toţi miniştrii PSD, la atac! Cum justifică Breaz iniţiativa lui Dragnea de repatriere a aurului

Toţi miniştrii PSD, la atac! Cum justifică Breaz iniţiativa lui Dragnea de repatriere a aurului

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 241

Au început campania în forţă

Au început campania în forţă

Daniel Breaz

Social-democraţii au o strategie clară de pre-campanie electorală. Toţi liderii partidului, începând cu premierul şi miniştrii în funcţie au declanşat o serie de postări şi declaraţii pe teme controversate ori ca răspunsuri la atacurile din partea opoziţiei.

În această linie s-au înscris şi declaraţiile vicepremierului Daniel Suciu, respectiv ale miniştrilor Sănătăţii, Sorina Pintea şi Culturii, Daniel Breaz, toţi trei prezenţi miercuri, 20 martie, la Constanţa. Sorina Pintea, spre exemplu, s-a referit la bugetul de stat, care a fost aprobat cu întârziere de preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Breaz de la Cultură s-a lansat în afirmaţii pe seama dorinţei PSD ca rezerva de aur a României să fie adusă în ţară, pensii, nivelul de trai, ROBOR, bănci.

În privinţa aurului, Breaz a ţinut să declare, în cadrul unei conferinţe de presă – fără a fi întrebat cu privire la acest aspect – că ar fi un gest de normalitate, având în vedere că şi alte ţări au procedat la fel. Tot Breaz a spus că ţările cu stabilitate economică şi cu creştere economică procedează de această manieră.

Reamintim că Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae au depus, la Senat, un proiect de lege care prevede ca 95% din aurul României să fie repatriat. În prezent, potrivit celui mai recent Raport anual, România are plasat în străinătate circa 60% din rezerva de aur.

Iniţiativa legislativă a stârnit, imediat, o serie de citici. Spre exemplu, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a declarat, conform adevarul.ro, că: “E rezervă internaţională. Nu e rezervă internă. Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i ţinem în ţară. Dacă i-am ţine în ţară nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Îi ţinem în conturi în străinătate. Aşa se ţine”.

“De asta pot românii să circule fără probleme şi să facă plăţi oriunde în lume, pentru că BNR adminsitrează această rezervă aşa cum fac toate celelalte ţări.

Am mai auzit că Bundesbankul şi-a repatriat o parte din rezerva de aur. Aşa este, dar ea avea vreo 80% din rezervă la FED. Şi au adus o parte în ţară şi au rămas cu 60% în afara Gemaniei. Păi atât avem şi noi în afară”, a mai spus Isărescu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alo jidanescu, e rezerva interna aflata momentan in depozite internationale si e a statului roman care este reprezentantul antiunii romane si care te-a delegat pe tine sa o adminstrezei dar la o adica aceasta delegatie poate fi revocata urgent atat formal cat si fizic, prishiepi au ba? PS romanii fac afara plati in euro-usd nu in lei, companiile de carduri belindu-i automat la cursul de schimb, iar daca aia sunt insolvabili in niciun caz nu or sa puna firmele straine laba pe aurul STATULUI lighioana iudeobolsevica - AURUL STATULUI ROMAN nu al tau
2
4
la noi SIGUR dispare haurul
6
0
Domnule Isarescu, daca aurul se repatrieaza in tara, dupa nu mai am voie sa ma plimb in strainatate sau sa fac plati?
1
5
cati romani sa fie in strainatate si ce sa cumpere in valoare de 70 tone aur nu este decat o alta teapa a lui jidanescu
3
4
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920