REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Toți pensionarii sunt vizați! Momente de cumpănă pentru Guvern în privința plății pensiilor

Toți pensionarii sunt vizați! Momente de cumpănă pentru Guvern în privința plății pensiilor

Replica API 28 februarie 2021 | 00:00 1734

Aportul lunar al salariațiilor la fondul de pensii, de 25% din salariul brut, este insuficient pentru plata pensiilor, iar în această situație, statul este nevoit să aloce o subvenţie de 18 miliarde de lei pentru anul în curs, scrie bugetul.ro

”Avem aproximativ 18 miliarde de lei subvenţie de la bugetul de stat la bugetul de pensii. Această subvenţie întăreşte faptul că, în momentul de faţă, inclusiv majorarea cu 14% pe care Guvernul anterior a realizat-o la 1 septembrie are nevoie de finanţare suplimentară.

Deci, practic, bugetul de pensii din bugetul asigurărilor sociale de stat asigură plata pensiilor majorate cu 14% cu subvenţie de 18 miliarde de lei de la bugetul de stat. Dacă cineva din comisia de specialişti din Parlamentul României poate să ne spună cum am fi putut asigura, cu un buget sustenabil, încă un efort bugetar de 40 de miliarde de lei (necesar pentru majorarea pensiilor cu încă 26%, n.r.), vă rog să mă credeţi că aş îmbrăţişa această variantă cu braţele deschise”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai menţionat că următoarele majorări ale pensiilor vor avea loc anul viitor.

„Pentru susţinerea majorării de 14% a pensiilor, efortul bugetar a fost de 7,7 miliarde de lei, iar de la 1 ianuarie 2022, conform Ordonanţei 8/2021, pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei şi maxim 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut”, a precizat Raluca Turcan, informează adevărul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mortii vostri de pulifrici tineri si frumosi cu IQ-ul in organele genitale de ce nu constientizati infectia multinationaleor ,de ce nu iesiti la proteste pentru impozitarea drastica a acestor capuse ce va dau iluzia job-urilor dar doar de sclaveti platiti de N ori mai putin ,de ce nu tipati ca aceste entitati sa platesca ori sa se care!?! Cand veti avea mental realitatea desfiintarii voastre ca natie dat fiind ca Romania este deja colonia acestor giganti fara de care ROMANII AR PUTEA SA-SI RECLADESCA VIITORUL !! SUNTETI INDUBITABIL NATIE IMBECILA NATIV, ,ROMAN ALUAT DE SLUGA !
1
0
Pensii mari,salarii mari creste consumul,se intorc in economie.Daca sunt mici lumea tine de bani,nu cumpara, se contraca economia!
1
0
Fiti fara grija HOTILOR si voi santeti VIZATI !
3
0
pensii speciale si pnsionari la 40 de ani ,pensii marite fara cap doar pentru voturile pensionarilor .ce credeti ca pesedeul ar fi avut bani sa va plateasca pensiile ? Ar fi facut imprumuturi ca intotdeauna pe care tot voi sau nepotii vostri le vor plati inzecit .
5
4
Imprumuturi externe sau inflatie.Asta este politica PSD-ului ,dupa ei potopul.
4
4
Cauti scuze capra proasta! Ce vina au cei care au muncit o viata, ca 22 ani la conducere au fost monstrii proveniti din mlastini scarboase si infestate,numite partide, dintre care voi sunteti cei mai nenorociti.Cine a adus tara in aceasta situatie, sluto? S,INGURA VINA A PENSIONARILOR ESTE CA AU MUNCIT atat de mult incat nu ati reusit sa distrugeti nemernicilor! Meritati impuscati!Chiar nu va este rusine sau frica?
12
2
se dau fara , parlamentarii , guvernantii, magistratii se lafae in bani, speciali la fel , pentru pensionarii care nu le ajung plata taxelor, impozitele si medicamentele nu sunt!rusine mare!
11
1
Ba imputitilor, ca sunteti PNL, PSD, USR SAU ALTE ORATANII: TAIATI DRACULUI TOATE SPECIALELE. Nu va este rusine javre ordinare sa spuneti ca nu ajung banii platiti de contribuabili cand voi platiti numai pensii speciale date din pix.
13
3
DUPA ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE VOR FI BANI PENTRU TOTI CEI CARE AU CONTRIBUIT O VIATA INTREAGA LA FONDUL DE PENSII.NU VA MAI PLANGETI CA NU AVETI BANI , NU VA CREDE NIMENI .
11
3
MUIE MALARIA GALBENA !!!
7
3
Apropo!de 1 sau8 martie face cineva controale la cei cu flori? ca sa nu se mai vaite guvernul ca nu are bani.
10
1
Dar este suficient pentru plata pensiilor speciale ....
13
3
interlopi,proxeneti,lautari,taximetristi,curvele de pe centuri,blocati plimbarile lui klaus pe partie si acasa la sibiu cu 20 de spp isti,blocati curvarsariile din parlament si camera deputatilor,curvele de la vila lac 1,2,3 etc.
11
0
Organele competente sa ia politia si jandarmii de unde imparteau amenzi, sa mearga in contrale de evaziuni fiscale cu celelate structuri.I-au facut destul de ras in fata natiunii dandu-le amenzi.Unde s-a mai pomenit asa ceva in lume? Politia sa fie amendata? Sa aplice maine legea incepand de la parlamentari,justitie,guvern,presedinte,ong,biserici,multinationale etc la toate firmele capusa si am avea buget pentru inca 20 de ani la cat au furat astia numai anul trecut si nu au declarat.Confiscat tot si dobanzi cu penalizare asa cum aplica ei prostimii.
12
0
pai si n-ar face tot ei puscarie?
10
1
o idee binecunoscuta de toata lumea pt a gasi bano pt pensii - starpiti evaziunea, puneti 20 de ani puscarie pt cel mai mic act de evaziune. Taxati multinationalelel la cifra de afaceri. Taiati zecile de milioane care merg la ONG urile de asa zisa utilitate publica. Terminati cu milioanele care merg ca reclama la presa de casa. Suprataxati marile averi, care insumeaza miliarde de euro. Golani de dreapta, nu mai puteti pacali mult poporul asta!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218