REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TOVARĂŞUL de AFACERI al foştilor ŞEFI ai ANR încearcă să repare MANGLELE făcute cu Gara Fluvială Cernavodă

TOVARĂŞUL de AFACERI al foştilor ŞEFI ai ANR încearcă să repare MANGLELE făcute cu Gara Fluvială Cernavodă

Replica API 6 august 2020 | 00:22 4324

Fostul director al C. N. Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA, Cristian Matei, acuzat de DNA de abuz în serviciu alături de foștii directori ai ANR, încearcă să combată acuzația adusă de procurori, constând în aceea că ar fi încălcat dispozițiile legale privitoare la buna gestionare financiară, în administrarea patrimoniului CN APDF. Mai exact, facem referire la dosarul în care aceștia sunt acuzați că ar fi tranzacționat un imobil din proprietatea APDF, în proprietatea ANR, fără plată. Cristian Matei încearcă să readucă clădirea în patrimoniul C. N. Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA.

Tranzacţia a fost efectuată în 2016!

Prin Contractul de vânzare-cumpărare nr.774/30.03.2016 încheiat între CNAPDF S.A, în calitate de vânzător și ANR, în calitate de cumpărător, a fost transmis dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile C9 – clădire S+P+3 etaje situată în oraș Cernavodă, și a construcției C10 – Gară Fluvială S+P+2E, situată în oraș Cernavodă, cu mențiunea că ambele construcții sunt grevate de dreptul de ipotecă legală în favoarea ANAF. Prețul a fost stabilit de părți la suma de 1.380.381 euro de la Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” (C.N. A.P.D.F.) S.A. Giurgiu.

Liviu Cazan

Ar fi făcut acest lucru, spun anchetatorii, pentru a ajuta această companie să iasă din insolvență.

La contract, a fost adăugat un act care prevedea transferul dreptului de proprietate asupra unei clădiri S+P+6 etaje către ANR; DNA a intervenit

Prin Actul Adițional nr.858/20.05.2017 la Contractul de vânzare-cumpărare nr.774, aceleași părți au convenit completarea obiectului acestuia, în sensul că se transferă și dreptul de proprietate asupra tronsonului C1 – clădire S+P+6 etaje, situată în Cernavodă, cu mențiunea că prețul trecut în Contractul de vânzare-cumpărare cuprinde și valoarea tronsonului C1.

În urma unor sesizări din interiorul ANR, procurorii au intrat pe fir, Matei Cristian fiind acuzat că, în calitate de director al C.N. Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu (C.N. A.P.D.F.), cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea credință, acte ce țin de atribuțiile de serviciu, conducere, administrare si control.

Cristian Matei

Concret, procurorii spun că ”Matei Cristian, împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, a semnat un act adițional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR). Acționând în această manieră, inculpații Matei Cristian și Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017“, conform DNA.

Dosarul a fost trimis în judecată, magistrații i-a achitat

În aprilie 2019, Tribunalul i-a achitat pe cei trei inculpați, însă procurorii au formulat recurs, speța ajungând la Curtea de Apel, aflându-se încă pe rol.

Clădirea rămâne în patrimoniul ANR

Cristian Matei vrea să-și spele imaginea și încearcă să recupereze imobilul cu 6 etaje, solicitând și radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al ANR, imobil tranzacționat prin actul adițional menționat mai sus.

Fostul directorul al C. N. Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA cere anularea actului care a stat la baza preluării, de către ANR, a imobilului cu 6 etaje din Cernavodă-Gara Fluvială

Fostul director al CN APDF a invocat nulitatea absolută a actului adițional pentru trei cauze: lipsa capacității de a contracta, lipsa consimțământului, și lipsa obiectului. Pe 9 iunie a.c., Tribunalul i-a respins acțiunea, însă a formulat recurs, la Curtea de Apel Constanța.

Citește și:

Liviu Cazan, pus la şefia ANR prin trafic de influenţă şi reinstalat director general cu puţin înaintea căderii guvernului

Fostul director de la ANR e… „milos”! A achiziționat două clădiri în paragină la suprapreţ: „Este vorba despre Gara Fluvială Cernavodă...”

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel de bogati sunt si cei care se ocupa de permise de barca. Nu, nu din salariu......Vezi pe cei implicati, de aici sau din teritoriu. NUMBER ONE ESTE GIURGIU ! SE STIE EE !!!
1
0
Se iau spagi la greu la brevet de mii de euro. Toti profesorii sunt putrezi de bogati cu afaceri si pensii imense.
1
1
romani adevarati, oameni capabili, gospodari, cunoscatori de limba si obiceiuri , votam turci, tatari si alte neamuri sa ne conduca ca pe handicapati!
2
0
Pentru comentariu; noi suntem patrioti, votam mazare si fagadau.D-aia londra o duce prost,c-are primar indian, New-York-ul primar italian etc.
5
0
Nevasta lui trandafir e la fac de drept
4
1
Nu stiti cine a profitat de aceasta tranzactie? Intrebati-l pe Dl ministru Matache ghiocel sluga lui marean oprisan de la Vrancea vedeti unde s-au dus banii incasati de matei de la ANR
4
2
Dosar real matrasit de "judecatorii cei nemitarnici" cum sa-i priponesti pe hoti cind au fost pusi politic sa faca bani pentru ei si PNL?
6
1
stati usor, ca pe procurori nui prostesti
4
0
Dece nu putem comenta pe interviurile lui MURAD?;PLATESTE BINE?Acest spion a facut bani murdari si acum ne da lectii.Sa plece in tara de origine si sa ne lase inpace.Nu avem nevoie de atita reclama pentru un neca nimeni.Sa plece din tara noastra!
8
0
Unde este smekeria? Cui a profitat? Cine a avut vreun avantaj? Un dosar tras de par in care sufera oameni nevinovati...
9
5
Este frumoasa vederea, de aici noi asa zisi muncitori ai acestei patriei ne fotografiem limuzinele primite in dar de la fetitele noastre trimise la produs pentru a le vinde pe olx.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218