REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Toxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Toxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Replica API 17 iulie 2019 | 00:19 736

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce riscul apariției bolilor digestive. În timpul verii, numărul pacienților care ajung la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța din cauza toxiinfecțiilor alimentare crește considerabil.

În timpul verii, numărul pacienților care ajung la medic din cauza toxiinfecțiilor alimentare crește considerabil. De exemplu, în perioada 1 – 15 iulie a.c. medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au acordat îngrijiri medicale pentru 267 de pacienți cu toxiinfecție alimentară cauzată de Salmonela. În cele mai multe dintre cazuri, potrivit dr. Ana-Maria Iancu, având în vedere de faptul că a fost necesară reechilibrarea bolnavilor, s-a impus internarea.

„Ținând cont de calea de transmite orală, enterocolitele sunt secundare unei igiene precare, de aceea este importantă spălarea pe mâini, dar și evitarea consumării alimentelor expuse timp îndelungat la soare”, este sfatul transmis de dr. Ana-Maria Iancu, purtător de cuvânt al Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Totodată, se impune să se țină cont de faptul că anumite alimente sunt mai periculoase în timpul verii, crescând riscul aparției enterocolitelor. Este vorba despre brânzeturi, creme, ouă, carnea de pui preparată insuficient etc.

Pe de altă parte, pacienții trebuie să știe că recomandarea reprezentanților spitalului este ca să se prezinte la Camera de gardă a unității de boli infecțioase fie cu bilet de trimitere de la medicul de familie, fie după ce au trecut, în prealabil, prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța. „Se pot prezenta și în absența biletului de trimitere. Dar sunt preferabile aceste modalități, urmare a faptului că, în cursul nopții, evaluarea biologică a pacienților este limitată. Spitalul are laborator propriu, dar acesta funcționează în intervalul 8,00 – 20,00”, a afirmat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu, cand eram putin mai mic, faceam caca in apa marii! Acum, cand sunt putin mai mare, fac caca direct pe mine... Ca sa nu infestez apa marii cu e-coli! Si, din cand in cand, mai fac caca si in gura curiosilor! Ca ei merita infestati cu e-coli! Pam pam!
2
0
Lipsa de civilizatie,igiena si bun simt dar la impresia artistica nu-i intrece nimeni,unul mai figurant ca altul.
1
0
e-coli se ia de fapt din apa marii , dar nu se doreste sa fie facut anuntul pentru a nu fi afectat turismul... intrebati la dsv pe cei care au facut analiza apei marii...
1
1
Poti dragule poti.Asta daca si daca nu esti circotas.Eu uite fac asta de aaaaani buni si si inca vietuiesc.Repet tre doar sa nu fi circotas.Pot continua desigur si mai urit sa nu fi micator de rahat.Dar nu nu continui.
2
0
Poti sa consumi ceva in si din Constanta fara sa te imbolnavesti?Poti sa mergi intr-o institutie din Constanta unde sa ti se faca dreptate?Poti sa mergi pe strazile din Constanta fara sa fii injurat ,jefuit, accindentat sau sa-ti cada ceva in cap?POTI SA LOCUIESTI IN CONSTANTA?
3
0
Nu ne obliga nimeni sa le consumam produsele. Singuri le comandam si le mancam vazand in ce conditii se prepara si mirosind a ulei ranced in incinta .
2
0
Ce frumoasa este doamna doctor blonda! As vrea sa o cunosc! Toate fetele sa vina la mine!
3
0
inchideti toate cotinetele makidonesti de pe litoral si viata o sa revina la normal
8
0
Cea mai mare importanta sa se acorde spalatului pe maini .Da ,cum oare o vor face cei care-si fac treburile in cabinele telefonice de prin parcuri ?
9
0
Posibil acei pacienti sa vina de la sf Andrei unde mincarea este execrabila.Menegerul de acolo jura pe rosu ca mincarea ii ok.Cica a halit si masa.El nu mai vorbim dupa cit de mult e.Altfel sa ave scirba fata de asa personaj.
1
0
De la 8 la 20.baaa cretinilor
1
0
Da.....de la imputiciunea si lipsa de civilizatie. PATRONILOR si angajatilor comercial.Rusine natarailor cu pretentii de mari doamne si mari domni ,rusine stilatilor
7
1
Dar de ecoli si fecale din mare..Faceti analize independ3nte si o sa va cruciti in faleza nord si mamaia nord..si intre...
9
0
Este si normal sa fie asa daca patroni de restaurante magazine alimentare sau tot felul de"bombe"stiu ca legea e de partea lor chiar daca sunt prinsi cu nereguli, nu 100% dar scapa cu o amenda nesemnificativa in raport cu gravtatea faptei.
9
0
inchideti toate cotetele de pe litoral, dati amenzi si dosare penale, ca altfel uite ce se intampla, sa vina institutiile statului in control maxim
20
1
aloo florentina bozantan si inclusiv replica ,cu cat va cumparat primarul de la harsova? orice stire despre el cu harsova are sectia comentarii dezactivata! coruptii pizdii si lingaii pulii ce sunteti ! chiar asa pe fata tuva in gura de sclavoi! faceti discriminare rapanaosilor
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920