Toxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa
Toxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAtenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce riscul apariției bolilor digestive. În timpul verii, numărul pacienților care ajung la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța din cauza toxiinfecțiilor alimentare crește considerabil.
În timpul verii, numărul pacienților care ajung la medic din cauza toxiinfecțiilor alimentare crește considerabil. De exemplu, în perioada 1 – 15 iulie a.c. medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au acordat îngrijiri medicale pentru 267 de pacienți cu toxiinfecție alimentară cauzată de Salmonela. În cele mai multe dintre cazuri, potrivit dr. Ana-Maria Iancu, având în vedere de faptul că a fost necesară reechilibrarea bolnavilor, s-a impus internarea.
„Ținând cont de calea de transmite orală, enterocolitele sunt secundare unei igiene precare, de aceea este importantă spălarea pe mâini, dar și evitarea consumării alimentelor expuse timp îndelungat la soare”, este sfatul transmis de dr. Ana-Maria Iancu, purtător de cuvânt al Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
Totodată, se impune să se țină cont de faptul că anumite alimente sunt mai periculoase în timpul verii, crescând riscul aparției enterocolitelor. Este vorba despre brânzeturi, creme, ouă, carnea de pui preparată insuficient etc.
Pe de altă parte, pacienții trebuie să știe că recomandarea reprezentanților spitalului este ca să se prezinte la Camera de gardă a unității de boli infecțioase fie cu bilet de trimitere de la medicul de familie, fie după ce au trecut, în prealabil, prin Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța. „Se pot prezenta și în absența biletului de trimitere. Dar sunt preferabile aceste modalități, urmare a faptului că, în cursul nopții, evaluarea biologică a pacienților este limitată. Spitalul are laborator propriu, dar acesta funcționează în intervalul 8,00 – 20,00”, a afirmat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.
F.B.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News