REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Toyota ar putea plăti în SUA peste 1 miliard de dolari într-o investigaţie privind un program de rechemări

Toyota ar putea plăti în SUA peste 1 miliard de dolari într-o investigaţie privind un program de rechemări

Replica API 10 februarie 2014 | 00:00 180

Toyota este aproape de a plăti 1 miliard de dolari pentru încheierea unei investigaţii a procuraturii SUA privind modul în care grupul auto nipon a dezvăluit autorităţilor plângerile şoferilor într-un program de rechemare în service a unor maşini pentru suspiciunea de accelerare neintenţionată. Dacă totul decurge conform aşteptărilor, acordul amiabil ar putea fi anunţat în câteva săptămâni şi ar pune capăt unei investigaţii de patru ani a autorităţilor americane, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.

Cele două părţi negociază încă unele aspecte şi eventualul acord ar putea eşua, au adăugat sursele. De asemenea, valoarea sumei pe care o va plăti Toyota s-ar putea schimba. Un purtător de cuvânt al grupului nipon a declarat că Toyota colaborează fără rezerve cu procurorii federali.Toyota ar putea plăti o sumă considerabilă chiar dacă nu există dovezi că maşinile care ar fi accelerat neintenţionat aveau vreun defect mecanic sau electronic. Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi nu a găsit defecţiuni la sistemul de accelerare al maşinilor suspectate şi a concluzionat că de vină în cazurile raportate au fost erorile şoferilor sau covoraşele maşinilor, care au blocat pedalele. Procurorii americani anchetează, însă, dacă producătorul auto a prezentat notificări false sau incomplete autorităţilor de reglementare referitor la posibilele defecţiuni, au spus surse citat de publicaţia americană. Un acord amiabil de 1 miliard de dolari ar reprezenta una dintre cele mai mari amenzi plătite de un producător auto până în prezent. În ultimii ani, Toyota a fost amendată de patru ori, cu 66,2 milioane de dolari în total, pentru că nu a notificat la timp autorităţile asupra unor defecte care puneau în pericol siguranţa în trafic. Două dintre amenzi au fost legate de cazul accelerării neintenţionate.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614