REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tractoriştii primarului din Topalu au arat şi stâlpii de înaltă tensiune

Tractoriştii primarului din Topalu au arat şi stâlpii de înaltă tensiune

Replica API 23 mai 2011 | 00:00 333

Profesioniştii lui peşte prăjit dau cu subsemnatul la Poliţie

Profesioniştii lui peşte prăjit dau cu subsemnatul la Poliţie

La jumătatea lunii aprilie, un stâlp al Transelectrica, de pe linia "Gura Ialomiţei-C1 CNE Cernavodă", aflat la marginea localităţii Topalu, a căzut la pământ, după ce hoţii au furat trei tiranţi, adică armăturile de fixare a ancorei care susţine un stâlp de înaltă tensiune. Ancheta este în curs de derulare, oamenii legii încercând să afle cine anume se face responsabil de avaria produsă, în urma prăbuşirii stâlpului, mai ales că este vorba despre o reţea de înaltă tensiune care alimentează cu energie electrică mai multe localităţi.

Surse neoficiale, dar demne de încredere, care au preferat să rămână în anonimat, susţin, însă, că terenul agricol pe care se afla stâlpul respectiv se află în folosinţa lui Nicolae Murat, fiul primarului comunei Topalu, Gheorghe Murat. "Murat (fiul) are o firmă şi se ocupă cu lucrări agricole, în general. Terenul unde se află stâlpul respectiv este folosit de firma lui, iar în seara în care acesta a căzut la pământ, în zonă erau numai oamenii lui, cu două tractoare. Din câte îmi amintesc, în cădere, stâlpul a lovit unul dintre tractoare. Acum nu ştiu dacă muncitorii respectivi erau angajaţi legal, cu contract, sau lucrau doar provizoriu, dar este posibil ca ei să fi umblat acolo. Din câte am înţeles, au fost audiaţi mai mulţi oameni, au dat declaraţii la Parchet sau la Poliţie", ne-au declarat sursele noastre. Într-adevăr, pe site-ul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Nicolae Murat, fiul primarului, figurează ca patron al SC Murnic Actual SRL ("Mur" de la Murat, "nic" de la Nicolae), firmă înfiinţată în 2007, având sediul în comuna Topalu, ce se ocupă cu "cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase". De remarcat că, ultimul bilanţ contabil, aferent anului 2009, indică faptul că firma nu a rulat nici un ban şi nici nu a produs nimic, cifra de afaceri fiind 0, ca şi profitul brut, iar în momentul de faţă, activitatea firmei a fost suspendată temporar, după cum se prezintă la Registrul Comerţului. Cu toate astea, potrivit localnicilor, utilajele agricole ale firmei şi muncitorii se află pe ogor, în plină activitate.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369