REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tractoristul Carmelian, "săgeata" unei grupări evazioniste uriaşe, implicată în reţeaua Păvăleanu şi mafia cărnii

Tractoristul Carmelian, "săgeata" unei grupări evazioniste uriaşe, implicată în reţeaua Păvăleanu şi mafia cărnii

Replica API 19 martie 2014 | 00:00 1099

În atenţia DIICOT:

În atenţia DIICOT:

"Replica" prezintă în exclusivitate o parte din uriaşul puzzle evazionist anchetat de DIICOT în dosare răsunătoare, aparent fără nici o legătură între ele, precum reţeaua Păvăleanu şi mafia cărnii, cu prejudicii totale de peste 40 milioane de euro. În reţeaua descoperită de noi, 29 de firme din toată ţara au fost trecute, în intervalul decembrie 2011- aprilie 2013, pe numele unui tractorist din satul Bâldana, comuna Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, al soţiei şi mamei acesteia. Din câte se pare, cineva creează o dată de baze cu firme fantomă disponibile oricând să intre în operaţiuni evazioniste, la cererea clientului. Asta pentru că e imposibil ca tractoristul din Bâldana să fie cooptat, într-un interval scurt de timp (s-au făcut şi trei cesiuni pe numele lui, în aceeaşi zi de 04.01.2012, de exemplu) în firme răspândite din Alba la Buzău şi de la Suceava la Braşov. Ulterior, aproape toate firmele şi-au mutat sediile la aceeaşi adresă din Bucureşti. Printre cei care şi-au cesionat părţile sociale familiei tractoristului din Bâldana se află politicieni şi afacerişti de renume, inclusiv din Constanţa.

Carmelian Pîrvu are 33 de ani, o familie frumoasă şi o situaţie financiară precară. În pozele sale, Carmelian se arată foarte mândru de tractorul său, cu care lucrează pământul din satul Bâldana şi pare fericit, în gospodăria sa săracă, în care locuieşte alături de soţia Florina, de 30 de ani, mama acesteia, Daniela Niţă, de 49 de ani şi cei trei copii mici. Ei bine, acest Carmelian Pârvu, soţia şi soacra sa sunt patronii a nu mai puţin de 29 de societăţi comerciale, cu domenii de activitate din cele mai diverse. Evident, nu vorbim despre spiritul antreprenorial al familiei Pîrvu din Bâldana, ci despre mafia evazionistă care îi foloseşte pe cei trei ca "săgeţi". Pentru câteva sute de lei sau o sticlă de băutură, Carmelian a fost convins să devină patronul în acte al unor firme folosite apoi în suveici evazioniste şi pentru spălare de bani, prin care statul este prejudiciat cu sume uriaşe. O astfel de firmă a apărut deja în dosarul în care fostul secretar general al Guvernului, Marcel Păvăleanu, este cercetat pentru corupţie şi o evaziune de peste 35 milioane de euro. Coincidenţa face ca respectiva societate comercială să fi fost preluată de la un alt evazionist, constănţeanul Andrei Jipa, despre care "Replica" scria încă din august 2011 că face parte din gruparea celebrei Aida Denisa Jipa, cea mai mare evazionistă din istoria Constanţei, judecată în mai multe dosare şi anchetată în altele, instrumentate de DNA.

Bietul tractorist Carmelian, în gruparea Păvăleanu, dar şi în mafia cărnii stricate

Este vorba despre Nestmar Oil Investment SRL din Bucureşti, preluată pe 22.062012 de către Carmelian Pîrvu şi Daniela Niţă de la Andrei Jipa. În ianuarie 2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti anunţa că Nestmar Oil Investment SRL este una din cele 142 de firme faţă de care s-a dispus începerea urmării penale pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi complicitate la spălare de bani, în mega-dosarul Păvăleanu. O altă firmă din portofoliul tractoristului din Bâldana anchetată de autorităţi într-un dosar uriaş de evaziune este Nicos Brand Distribution SRL Bucureşti, implicată în mafia cărnii, care zguduie în aceste zile România, după ce s-a descoperit că românii au fost otrăviţi, la propriu, cu sute de tone de carne stricată. Carmelian Pîrvu şi Daniela Niţă au fost cooptaţi în Nicos Brand Distribution pe 29.05.2012, de către Nicolae Linca, de 62 de ani, din Bucureşti şi Nicoleta Gabriela Sileanu, de 23 de ani, asociatul, respectiv fiica inamicului public numărul 1 al momentului în România, Andrei Sileanu, unul din capii grupării care a vândut sute de tone de carne alterată şi a prejudiciat statul cu peste 5 milioane de euro. După cum se poate vedea, "săgeata" Carmelian este implicată, fără voia sa, în două grupări mafiote distincte, în funcţie de cum au fost repartizate firmele sale de către maeştrii păpuşari din spatele său.

Inspector fiscal din Sectorul 3, tatăl şefului OPC Braşov şi şeful Loteriei Olt, printre cei care şi-au cedat firmele tractoristului Carmelian

Iată şi care sunt celelalte firme trecute pe numele tractoristului Carmelian, cu precizarea că unele sunt legate de câteva personaje extrem de interesante: Haman Cars SRL Bucureşti, Auto & Pedro Activ SRL Bucureşti, Denis Com Activ SRL Bucureşti, Integra Pro Vest SRL Bucureşti (cedată familiei Pîrvu din Bâldana de către Claudiu Cătălin Scrob, inspector fiscal la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Secotr 3), Denver House Imobiliare SRL Bucureşti, Memorybits SRL Braşov (preluată de la Liviu Şuşanu, cunoscut afacerist braşovean, condamnat la închisoare pentru evaziune, tatăl lui Sorin Şuşanu, şeful PSD al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov), Orion Loan SRL Braşov (în care Carmelian este asociat cu acelaşi Lucian Şuşanu), Franklin Volair SRL Braşov (în care regăsim aceeaşi echipă Pîrvu- Şuşanu), Lis-Det Systems SRL Braşov (de asemenea, în echipa Pîrvu- Şuşanu), Dalinacris Security SRL Bărcăneşti- Prahova, Strong System SRL Bucureşti, Jasmin Universal SRL Alba Iulia, Maxinova Building SRL Popeşti Leordeni, Mountain Compas SRL Ighiu- Alba (preluată de la Vilfred Liviu Antonescu, şeful UNPR la Loteria Olt), Armis Intercom SRL Bucureşti, Sepho Master Speed SRL Satu Mare, DC Parchet SRL Bucureşti, 2NA Par Cons SRL Râmnicu Sărat, Ideea Parchet SRL Bucureşti, Alpha Amatti Servicii SRL Bucureşti, Big Construct SRL Suceava, Criba Construct SRL Bucureşti, OK Greekrom Servicii SRL Bucureşti, Artex Acces Consult SRL Bucureşti, Cocoon Decoration SRL Bucureşti (preluată de la Ecaterina Anca Binda, din Cernavodă, reprezentanta firmei care e ridicat complexul rezidenţial Asmita Gardens din Bucureşti şi Gabriel Chimişliu, din Constanţa, unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri imobiliari din România) şi Legum Bioland SRL Baia Mare. Ulterior cesionării firmelor către familia lui Carmelian din Bâldana, acestea îşi mutau sediul social la aceeaşi adresă din Bucureşti, la care este foarte probabil ca oamenii legii să găsească mai multe informaţii: strada Liviu Rebreanu, nr. 6, bloc BI, scara 1, etaj 2, apartament 11, Sector 3.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614