REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

TRADIȚIE! Meciul de baseball dintre militarii americani și echipa națională a României se va ține pe Stadionul „Gheorghe Hagi”

TRADIȚIE! Meciul de baseball dintre militarii americani și echipa națională a României se va ține pe Stadionul „Gheorghe Hagi”

Replica API 7 mai 2019 | 01:26 398

Sâmbătă, 11 mai, pe stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța se va desfășura ediția 2019 a Trofeului Jackie Robinson. În tradiţionalul meci de baseball al primăverii se vor înfrunta militari americani de la Baza Mihail Kogălniceanu şi naţionala de baseball a României. Primele două ediţii ale memorialului Jackie Robinson au fost câştigate de români.

Un tradiţional meci demonstrativ de baseball între o selecţionată a Statelor Unite ale Americii, reprezentată de militarii americani din baza Mihail Kogălniceanu, şi echipa naţională de baseball a României are loc sâmbătă, 11 mai, ora 11:00, pe stadionul din Constanţa ce a purtat numele lui Gheorghe Hagi. Spectacolul are loc în cadrul Trofeului Jackie Robinson, ajuns la a treia ediţie. Jocul va fi asistat din tribună de oficiali români şi americani, precum şi de invitaţi din lumea sportului local.

Meciul va avea intrarea liberă şi promite un spectacol de tip american, cu muzică, bună dispoziţie şi surprize. În deschiderea meciului demonstrativ vor fi intonate imnurile de stat ale României şi Statelor Unite.

Această tradiţie a fost iniţiată începând cu 2017, de către Federaţia Română de Baseball şi Ambasada SUA, ca parte a unui proiect mai larg de subliniere a valorilor comune. Atunci, se celebrau 20 de ani de la semnarea Parteneriatului pentru Pace între România şi SUA. Acum se celebrează 30 ani de la căderea comunismului şi 70 ani de la formarea NATO.

Primele două ediţii, ce au avut loc tot la Constanţa, au adunat câteva mii de spectatori, iar naţionala României s-a impus de fiecare dată. Anul acesta, pe lângă evenimentul central, Federaţia Română de Baseball şi Softball mai organizează, pe 10 mai, Cupa României la Baseball, unde se vor confrunta echipele LPS Roman, Leaders Călăraşi, Atletico Alexandria şi Thunderwolves Botoşani.

„Jackie Robinson Trophy 2019” este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative – SNSPA, VIVO Constanţa şi Burgheria Truck.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne punem capre in fata americanilor
0
0
Care traditie? Voi stiti ce inseamna cuvantul asta?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367