REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trafic de droguri la graniță cu Constanța: au intervenit și oamenii legii de la malul mării

Trafic de droguri la graniță cu Constanța: au intervenit și oamenii legii de la malul mării

Replica API 15 martie 2017 | 00:29 1258

Vindeau doza cu 10 lei!

Vindeau doza cu 10 lei!

Procurorii DIICOT Tulcea au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Tulcea și 2 percheziții pe raza municipiului Galați, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unor grupuri infracționale specializate în comiterea în formă continuată a infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive. La acțiune au participat polițiști și jandarmi constănțeni.

Procurorii DIICOT Tulcea, la data de 13.03.2017, au dispus reținerea inculpaților Constantin Moraru, Răzvan Georgian Radion, Cosmin Alexandru Bordei, Cosmin Alexandru Mătură și Cristian Ilca, iar la data de 14.03.2017 , Tribunalului Tulcea a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de cei 5 inculpați. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2016 – 2017, inculpații Constantin Moraru și Cosmin Alexandru Mătură, din municipiul Galați, au aprovizionat persoane din municipiul Tulcea cu cantități de produse cu efecte psihoactive, en gros, care, la rândul lor, le porționau și le vindeau mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză. Referitor la inculpații Răzvan Georgian Radion, Cosmin Alexandru Bordei și Cristian Ilca, există suspiciunea rezonabilă că în aceeaşi perioadă au comercializat produse cu efecte psihoactive mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză. În cursul cercetărilor, inculpatul Răzvan Georgian Radion a fost depistat pe raza judeţului Tulcea în timp ce transporta cantitatea de 217,62 de grame de produse cu efecte psihoactive pe care o cumpărase cu suma de 3.000 lei de la inculpatul Cosmin Alexandru Mătură din municipiului Galați, urmând să o comercializeze împreună cu inculpatul Cosmin Alexandru Bordei. Raportat la cantitatea/doză și la prețul de 10 lei/doză, în situaţia comercializării, inculpaţii ar fi obţinut suma de 21.760 lei. În urma analizelor de laborator, s-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpați s-a pus în evidență MDMB-CHMICA, ce face parte din clasa cannabinoizilor sintetici, considerată „substanţă psihoactivă nouă” în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului. Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanțe se enumeră următoarele: etnobotanicele degradează scoarța cerebrală mai rapid decât heroina; creează dependenta fizica si psihica, schimbări de temperament, probleme cu somnul, comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, tensiune ridicată, probleme respiratorii grave, comă și chiar moartea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. La activități au participat și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Constanţa și Galați, luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea, Constanţa și Galați, precum și jandarmi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta e plina de traficanti
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614