REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trafic de etnobotanice în Tomis Nord: vânzătorii ambulanţi, prinşi cu pliculeţe îndesate în ciorapi - vezi video

Trafic de etnobotanice în Tomis Nord: vânzătorii ambulanţi, prinşi cu pliculeţe îndesate în ciorapi - vezi video

Replica API 16 mai 2013 | 00:00 78

Ce avem noi aici?

Ce avem noi aici?

Jandarmii au surprins în Constanţa două persoane care comercializau zeci de pliculeţe cu canabinoizi şi şase tineri care tocmai ce au cumpărat de la acestea, pentru consumul propriu, mai multe plicuri. Însă, pentru a scăpa basma curată, vânzătorii stradali au intrat în panică, au aruncat plicurile pe jos sau încercau să le îndese în ciorapi.

Evenimentul a avut loc miercuri, 15 mai a.c., ora 21.00, când un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Constanţa, în momentul în care a intrat pe strada Badea Cârţan, a observat şase tineri care au început să se agite şi au aruncat pe jos un plic care conţinea o substanţă de culoare verde. În apropierea tinerilor, alte două persoane au fost observate de jandarmi cum încercau să îndese într-un ciorap negru mai multe plicuri. Toţi au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra celor două persoane au fost găsite 66 plicuri transparente, din care 34 plicuri conţineau o substanţă albă, 32 plicuri conţineau o substanţă de culoare verde şi 80 de lei în bancnote de câte 10 lei. Pe lângă plicul aruncat, militarii au descoperit la unul dintre cei şase tineri, patru pliculeţe transparente cu o substanţă de culoare verde, pregătite pentru consum, pe care acesta a declarat că le consumă sub formă de ţigări etnobotanice. Celor şase tineri, cu vârste cuprinse între 21-32 ani şi Ghiulnaz A., de 36 ani şi Nalia I., de 34 ani, din Constanţa le-au fost întocmite actele de constatare a faptelor. Documentele şi substanţele descoperite asupra lor vor fi înaintate Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor. Deoarece în zona respectivă se află şi patru unităţi şcolare, jandarmii constănţeni vor acorda o atenţie sporită persoanelor suspecte, care-şi fac apariţia în apropierea instituţiilor de învăţământ. Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de jandarmerie. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102