REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Trafic de migranţi: doi cetăţeni străini, în fața judecătorilor constănţeni!

Trafic de migranţi: doi cetăţeni străini, în fața judecătorilor constănţeni!

Replica API 29 august 2015 | 18:10 88

Cinci irakieni şi două călăuze, prinşi de poliţiştii de frontieră la Negru Vodă

Cinci irakieni şi două călăuze, prinşi de poliţiştii de frontieră la Negru Vodă

Doi cetățeni străini urmează să ajungă în fața judecătorilor constănțeni, cu propunere de arestare pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Cinci irakieni, între care un copil de doi ani, au fost prinşi când încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, în zona localităţii constănţene Negru Vodă, poliţiştii de frontieră reuşind să captureze şi călăuzele grupului, un cetăţean britanic şi unul german, ambii etnici irakieni.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, joi noapte, în jurul orei 22.30, în punctul de frontieră de la Negru Vodă s-au prezentat pentru a intra în ţară, din Bulgaria, un cetăţean britanic, etnic irakian, însoţit de cinci irakieni, doi bărbaţi, două femei şi un copil de doi ani.

"În data de 28.08.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au depistat şase persoane, un britanic, S. J.H., de 39 de ani, şi 5 irakieni - doi bărbaţi de 24 şi 34 an, două femei de 20 şi 27 ani şi un minor, care au trecut ilegal frontiera, pe jos, prin proximitatea PTF Negru-Vodă. Iniţial, grupul în cauză, aflat la bordul unui autovechicul înmatriculat în Anglia, condus de un cetăţean german, F.A.M., de 48 ani, a intenţionat să intre în ţară, prin PTF Negru-Vodă. Din cauza neprezentării documentelor justificative privind scopul şi condiţiile şederii, conform prevederilor legale, nu s-a permis intrarea în ţară pentru cei cinci cetăţenii irakieni. În aceste condiţii întreg grupul a fost înapoiat în Bulgaria, cu intenţia vădită de a găsi altă cale pentru a intra în România", au declarat oamenii legii.

După ce li s-a explicat că cei cinci irakieni nu pot pătrunde pe teritoriul ţării noatre pentru că le lipseau vizele de intrare, cei şase au făcut cale întoarsă în ţara vecină.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de şase persoane care se deplasa pe jos, dinspre Bulgaria spre România, în apropierea punctului de trecere a frontierei. Imediat a fost declanşată o acţiune specifică în urma căreia au fost reţinute cele şase persoane, care au fost duse apoi la sediul PTF Negru Vodă pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre acelaşi grup, care încercase să intre în ţară mai devreme, prin punctul de frontieră.

Ulterior, oamenii legii au depistat şi un cetăţean german, tot etnic irakian, care urma să-i preia pe migranţi cu un autoturism, din apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranţi şi complicitate la trafic de migranţi.

Cei cinci migranţi irakieni au fost predaţi, sâmbătă dimineaţă, autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state, iar în cazul de trafic de migranţi, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa.

"În urma finalizării cercetărilor în cauză, procurorul de caz a dispus măsura asiguratorie a sechestrului pentru autovechiculul folosit de traficanţii de migranţi şi sesizarea, prin rechizitoriu, a judecătorului de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa ,cu propunere de arestare pentru cetăţenii britanic şi respectiv german, sub acuzaţia de „trafic de migranţi”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 263, din Codul Penal. Cetăţenii irakieni au fost returnaţi autorităţilor de frontieră bulgare în data de 28.08.2015, ora 18.00, în baza acordului de readmisie", au conchis poliţiştii de frontieră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102