REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Traficantul de droguri prins la Costineşti se învârtea prin toate cluburile de pe litoral

Traficantul de droguri prins la Costineşti se învârtea prin toate cluburile de pe litoral

Replica API 24 august 2015 | 00:00 1678

Distracţie prin Gossip

Distracţie prin Gossip

sursa foto: showmine.ro

Procurorii DIICOT, în urma unei anchete de proporţii, au reuşit să bage după gratii mai mulţi membri ai unei reţele infracţionale, specializată în trafic de droguri. Printre ei a fost Cornel Andronic, de 28 de ani, care se afla pe litoral, la vila Carmen S din Costineşti. Însă, acesta frecventa mai toate cluburile de pe litoral, printre preferatele lui fiind Gossip Club din Costineşti.

Cornel Andronic era mai tot timpul pe drumuri. Buzău - Braşov - Bucureşti - Constanţa erau printre destinaţiile sale preferate. La volanul unui Mercedes şi mereu cu zâmbetul pe buze, individul se distra ori de câte ori avea ocazia. În Constanţa a fost şi în mai, fiind prezent la Sunwaves, apoi a revenit de mai multe ori în iunie. În iulie, pe 24, acesta a mers la Costineşti, unde a şi rămas cazat la Vila Carmen S., acolo unde a fost prins de oamenii legii. Însă, pe timpul şederii pe litoral, Andronic a „vizitat” şi cluburile din Mamaia, a dat o tură şi prin Năvodari, Mangalia şi apoi Medgidia.

Însă, destinaţia preferată era tot Costineşti, unde, aproape noapte de noapte putea fi găsit în Gossip Club, iar ziua pe plaja Gossip. Poate că nu pare nimic anormal la prima vedere, putându-se spune că e vorba despre un om care câştigă bine şi îşi permite să fie numai pe drumuri. Însă, ce stătea în spatele acestui paravan este de domeniul Poliţie - DIICOT. Şi, da, oamenii legii chiar erau pe urmele lui. La mijloc era vorba despre o reală “caracatiţă”, formată din dealeri peste dealeri.

Astfel, drogurile, respectiv ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină şi canabis, ajungeau prin toate coluţurile ţării, cu precădere în Braşov şi judeţul Constanţa. Mai exact, totul a pornit de la faptul că Adrian Lupu, de 31 de ani, şi Aionesei Silviu Alexandru, de 26 de ani, erau suspectaţi că distribuiau droguri pe raza municipiului Braşov. Firul anchetei i-a condus pe oamenii legii la Bucureşti, de unde cei doi se aprovizionau cu canabis şi rezină de canabis de la Ionuţ Mihai Nicolau, de 24 de ani, Ion Bogdan Ilie, de 27 de ani, Ionuţ Eduard Guşe, de 25 de ani, şi Mihai Alin Ciprian Damian, de 26 de ani. Toţi au fost prinşi în flagrant şi apoi au urmat percheziţii, la finele lunii iulie anul curent.

Andronic se „distra” la mare în timp ce partenerii de „afaceri” ajungeau după gratii

Dar ancheta nu s-a oprit întrucât tentaculele caracatiţei încă erau extinse. Astfel, au intrat în nucleul cercetărilor şi Răzvan Sandu, de 25 de ani, şi Bogdan Andrei Popescu, din Braşov, care luau droguri de la Adrian Lupu şi le distribuiau mai departe. Cercetările au continuat şi astfel s-a aflat că furnizorul ultimilor doi era şi Cornel Andronic. Dar acesta era bine mersi pe litoral. În data de 13.08.2015 a fost efectuată o percheziţie la vila Carmen S în spaţiul închiriat de Cornel Andronic, fiind identificate diverse cantităţi de pastile de ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină şi canabis.

Urmărindu-se stabilirea provenienţei tuturor substanţelor stupefiante s-a reuşit şi identificarea unui alt furnizor de cocaină în persoana inculpatului Alexandru Silviu Burdun, în vârstă de 34 de ani. Acesta a fost depistat în flagrant pe raza municipiului Braşov în data de 14.08.2015, după ce distribuise canabis către doi consumatori. Rând pe rând au fost propuşi spre arestare. Adrian Lupu, Silviu Alexandru Aionesei, Ionuţ Mihai Nicolau, Ion Bogdan Iliei şi Ionuţ Eduard Guşe au ajuns după gratii pe 31 iulie, magistraţii Tribunalului Braşov emiţând pe numele lor mandate pentru 30 de zile.

Alexandru Silviu Burdun a fost arestat pe 15 august, decizia aparţinând tot Tribunalului Braşov, Răzvan Sandu şi Bogdan Andrei Popescu pe 5 august, Mihai Alin Ciprian Damian, pe 17 august. Cornel Andronic a fost arestat pe 14 august, a doua zi după percheziţiile de la Costineşti.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ - DIICOT Serviciul Teritorial Braşov şi, în consecinţă: (…) dispune arestarea preventiva pentru 30 zile începând cu data de14.08.2015 şi până la data 12.09.2015 inclusiv a inculpatului Andronic Cornel şi dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestui inculpat”, potrivit portalului Tribunalului Braşov.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614