REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Traficul a fost închis în zona Tribunalului! Mascaţii au împânzit zona!

Traficul a fost închis în zona Tribunalului! Mascaţii au împânzit zona!

Replica API 19 decembrie 2017 | 18:45 536

Dosarul traficului de cocaină

Dosarul traficului de cocaină

Mascaţii au împânzit zona Palatului Justiţiei pentru a doua oară, în decurs de o săptămână, Jandarmii cu cagule pe faţă şi înarmaţi până în dinţi au fost prezenţi, din nou, pentru a se evita unele eventuale incidente, într-unul dintre cele mai „grave” dosare penale din ultimii ani, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa.

Este vorba despre dosarul celor două tone şi jumătate de cocaină care, ultima dată s-a aflat pe masa judecătorilor pe data de 13 decembrie, în apel, când s-au judecat contestaţiile depuse de inculpaţi, împotriva măsurilor preventive. De această dată, dosarul s-a flat pe rolul Tribunalului, pe fondul cauzei.

Ca şi data trecută, măsurile de protecţie au fost ample, a fost solicitată prezenţa forţelor de ordine într-un număr impresionat, iar aducerea la instanţa de judecată a celor 5 inculpaţi din dosar, respectiv Mimoun Kaabouni, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, s-a făcut cu o coloană de maşini, cu sirenele pornite şi cu girofarurile aprinse. După cum precizam, mascaţii din cadrul Jandarmeriei au împânzit zona, atât în exteriorul Palatului de Justiţie, cât şi în interior, iar şedinţa de judecată a contestaţiei s-a judecat cu uşile închise.

Despre dosar

Procurorii DIICOT arată că în perioada aprilie-iunie 2016, cei şase indivizi menționeați s-au asociat pentru a aduce droguri din Columbia, prin România, către Europa de Vest. Ei au ascuns cele 2,5 tone de cocaină în containere, pe care le-au deghizat în operaţiuni de import-export de banane din Columbia în România.

Traficanţii au închiriat un depozit în Eforie Sud, unde au extras drogurile din containere, pe 27 şi pe 29 iunie, fiind prinşi în flagrant de anchetatori. Potrivit anchetatorilor, drogurile veneau din Columbia ascunse în containere transoceanice, în aşa fel încât nu puteau fi detectate de scanere. De asemenea, stupefiantele urmau să fie preluate din portul Constanţa cu camioane şi duse în Olanda.

Cei cinci traficanţi, prinşi în România, au fost arestaţi preventiv prin dispoziţia Tribunalului Bucureşti. Liderul reţelei, marocanul Mimoun Kaabouni, zis „Rocky”, a fost arestat de asemenea în Spania, când încerca să părăsească ţara de pe aeroportul din Malaga, după ce complicii săi fuseseră prinşi lângă Constanţa, cu drogurile.

Daniel ALBU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina politistii DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde, fratii Gibonu Jepat Marian si Vio, Symon Mocanu, Neamu Buruiana Manca, Adi Grasu, Pepino, Vapor, fratii Martonfi, baietii din Neptun si multi altii!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614