REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu circa 3 miliarde de lei

Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu circa 3 miliarde de lei

Replica API 1 aprilie 2017 | 00:00 289

BAT România:

BAT România:

Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei), iar bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro pe lună din cauza pieței negre, potrivit unui comunicat al British American Tobacco România.

''Traficul ilicit de țigarete trebuie să scadă. Fiecare a 6-a țigară fumată în România provine din contrabandă, ceea ce înseamnă venituri mai mici la bugetul de stat. Dorim să susținem autoritățile române să-și atingă obiectivul de a aduce piața neagră la media europeană de 10%. Tocmai de aceea, vrem să arătăm atât eforturile pe care autoritățile le fac în fiecare zi, cât și dimensiunea și impactul contrabandei asupra vieții noastre de zi cu zi'', a declarat Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice al British American Tobacco România.

Potrivit companiei, România are 2.000 de kilometri de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la 6 ori mai mic decât în România. Bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro lunar din cauza pieței negre, iar cumulat în ultimii 7 ani (2010-2016) pierderile s-au ridicat la 4,8 miliarde de euro (aproximativ 21,6 miliarde de lei).

Pentru fiecare procent adăugat pieței ilegale de tutun, bugetul de stat pierde anual încă 40 milioane de euro.

În intervalul 2011 — 2016, piața neagră a crescut cu 27%. "Fiecare container de țigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste", se precizează în documentul citat.

În context, British American Tobacco România anunță lansarea în premieră națională a unei hărți în timp real a capturilor de țigări din România. Principalele efecte negative ale contrabandei sunt prezentate și prin panouri răspândite în cele mai aglomerate 80 de puncte ale Capitalei.

Pe lângă informarea publicului, campania își propune și implicarea cetățenilor prin posibilitatea de a semnala orice aspect legat de traficul ilicit al produselor din tutun. Toate informațiile obținute sub protecția anonimatului vor fi transmise către autoritățile statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hahaha! mai treceti si prin gara , sa vedeti haitele de cioroi cum te intreaba "tigari tigari tigari" ,o singura data am vazut o masina de MAI, iar tiganii ascund tigarile in cosurile de gunoi sub saci si in prelatele de la florarii sau in bazinele cu flori, cautati si acolo geniile dreacu', cautati la misto! dupa ce a plecat masina aia au iesit inapoi, am filmare scrotilor!
1
0
Lasati metodele politiste.Aplicati metode economice.Reduceti pretul pina la nivelul la care contrabanda nu mai e rentabila.Ca de obicei, scumpul mai mult pagubeste.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614