REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Traficul rutier restricţionat în Capitală

Traficul rutier restricţionat în Capitală

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:00 153

Ca urmare a lucrărilor la infrastructura rutieră, traficul este deviat sau restricţionat parţial pe următoarele tronsoane: Şoseaua Pantelimon - Cora; Șoseaua Panduri - Strada Dr. Bagdasar; Drumul Taberei – Strada Brașov; Drumul Taberei – Strada Sibiu; Drumul Taberei – Strada Romancierilor; Bulevardul Dimitrie Cantemir între Strada Drumea Rădulescu și Strada Lânăriei; Splaiul Independenței, mai multe puncte de lucru; Şoseaua Virtuții - zona Lukoil; Splaiul Unirii – Șoseaua Mihai Bravu; Statuie Kogălniceanu (bretea); Strada Fabrica de Glucoză – lucrări de supralărgire.

"Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Facem precizarea, că în ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 13 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane rănite grav și 11 persoane rănite ușor.

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor accidente, Poliţia Română recomandă şoferilor următoarele:

- să circule cu prudență;

- să adapteze în permanentă viteza la condițiile meteo-rutiere;

- să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

- să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;

- să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

- să nu conducă dacă sunt obosiţi;

- să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;

- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;

- să nu claxoneze inutil;

- să își păstreze calmul în trafic;

- să respecte semnalele poliţiştilor rutieri;

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei.

În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

În speranța că aceste recomandări vor limita problemele întâlnite în circulația pe drumurile publice, polițiștii Brigăzii Rutiere mulțumesc tuturor participanților la trafic pentru înțelegere.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218