REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tragedia aviatică din Constanţa: premierul vrea audit extern la ISU

Tragedia aviatică din Constanţa: premierul vrea audit extern la ISU

Replica API 17 decembrie 2014 | 14:47 131

Victor Ponta vrea un audit extern la Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă. Anunţul a fost făcut de premier în ședința de guvern de miercuri.

Ponta a motivat solicitarea afirmând procedurile de la nivelul instituţiei, pentru care au fost asigurate fonduri, trebuie să fie mai bine pregătite. „Orice fel de vinovăție sua responsabilitate va fi asumată”, a mai spus premierul.

"Am primit primele concluzii de la Ministerul de Interne și vom aproba și în Guvern primele responsabilități care trebuie asumate, însă vreau să anunț un singur lucru. Eu cred și va fi nevoie în continuare să aflăm cum s-a produs și cum s-a ajuns la această tragedie. Cu siguranță și Parchetul va face ce ține de atribuțiile legale ale Parchetului. Și, o să vreau pentru Departamentul de Intervenție la Situații de Urgență să găsim soluția unui audit extern, pentru că am investit și investim foarte mult și e foarte bine acest lucru, însă în final oamenii și procedurile trebuie să fie mai bine pregătite atunci când avem situații de acest gen", a declarat premierul în ședința de guvern.

Victor Ponta a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate către familiile victimelor tragicului accident, în urma căruia patru persoane și-au pierdut viața.

"În primul rând vreau să transmit încă o dată, ca om, toată compasiunea și toată solidaritatea pentru familiile victimelor, pentru cei care au de suferit", a declarat premierul.

Ponta a mulțumit, totodată, angajaților din sistemul de intervenție în situații de urgență pentru modul cum își îndeplinesc sarcinile de serviciu, zi de zi. "Vreau să mulțumesc de fiecare dată în aceste contexte tragice celor care-și fac datoria și o fac și acum când noi suntem aici și vorbim, ziua, noaptea, în condiții foarte dificile ", a mai declarat premierul.

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a dispus schimbarea din funcție a șefului ISU Constanța, col. Viorel Jianu, și a propus premierului schimbarea din funcție a prefectului județului Constanța, Radu Volcinschi, anunța marți purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, pe agenda ședinței de Guvern de miercuri se află un proiect de hotărâre privind eliberări/numiri de prefecți și/sau subprefecți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367